Την αποκλειστική επιμέλεια της Λυδίας διεκδικεί η μητέρα της Καρολάιν: «Στην Αθήνα θα είναι η κόρη του δολοφόνου»!

Την αποκλειστική επιμέλεια της Λυδίας διεκδικεί η μητέρα της Καρολάιν: «Στην Αθήνα θα είναι η κόρη του δολοφόνου»!

Η μητέρα της 20χρονης Καρολάιν διεκδικεί την αποκλειστική επιμέλεια της μικρής Λυδίας ενώ και οι γονείς του προφυλακισμένου πιλότου ζητούν την από κοινού επιμέλεια του παιδιού με τους γονείς της κοπέλας, όπως ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας της δολοφονημένης κοπέλας.

Η Εισαγγελία Ανηλίκων συνεδριάζει σήμερα για το μέλλον της μικρής Λυδίας, κόρη της Καρολάιν που δολοφονήθηκε στα Γλυκά Νερά από τον 33χρονο σύζυγό της. Ο Αθανάσιος Χαρμάνης, δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν μίλησε σε δημοσιογράφους έξω από την εισαγγελία Ανηλίκων το μεσημέρι της Πέμπτης, λέγοντας τα εξής:

«Ήρθαμε να καταθέσουμε στην εισαγγελέα ανηλίκων το αίτημα για αποκλειστική επιμέλεια της Λυδίας από τη μητέρα της Καρολάιν. Πληροφορηθήκαμε ότι οι εκθέσεις είναι θετικές ιδίως για την Αλόννησο. Καταθέσαμε αίτημα να ανατεθεί η επιμέλεια στη μητέρα της Καρολάιν διότι είναι το καταλληλότερο περιβάλλον καθώς στη μεν Αθήνα η μικρή Λυδία θα είναι η κόρη του δολοφόνου, στην Αλόννησο το παιδί που έχασε τη μανούλα του. Συγκλονίστηκα όταν διάβασα την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού ότι η μικρή Λυδία παρόλο που είναι νεογνό μπορεί να αποθηκεύσει σκηνές βίας. Μέχρι χθες το βράδυ οι δύο πλευρές μιλούσαν και είμαι σε καλό κλίμα οι συνομιλίες. Ανάλογο αίτημα έχει υποβληθεί από την πλευρά της οικογένειας του Μπάμπη όπως πληροφορηθήκαμε».

Η Εισαγγελία Ανηλίκων, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, βάσει του άρθρου 1532 του Αστικού Κώδικα, θα αναθέσει προσωρινά την επιμέλεια του παιδιού, είτε στους συγγενείς της Καρολάιν στην Αλόννησο, είτε στην οικογένεια του κατηγορούμενου πιλότου στα Γλυκά Νερά, αφού προχώρησε σε διενέργεια έρευνας ώστε οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες να καταλήξουν στο ποιο από τα δύο περιβάλλοντα είναι καταλληλότερο για το μωρό.

Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί είτε αύριο, Παρασκευή είτε τη Δευτέρα.

Στον πιλότο θα αφαιρέσουν τη γονική μέριμνα και κάθε επικοινωνία με το παιδί

Η πλευρά της οικογένειας του πιλότου, φέρεται να ζητάει επιμέλεια από κοινού.

Ο γνωστός ποινικολόγος, Νίκος Αγαπηνός, κατέθεσε τη γνώμη του σχετικά με το ζήτημα της συνεπιμέλειας του άτυχου παιδιού, αλλά και στο κατά πόσο θα αναγνωριστούν στον δολοφόνο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ελαφρυντικά.

«Θα υπάρξουν αποφάσεις των αρμοδίων θεσμικών οργάνων και κρίνω ότι ότι προς το παρόν θα αποφανθούν την αφαίρεση της γονικής μέριμνας από τον πατέρα. Έτσι, δεν θα τίθεται θέμα ευνοϊκής μεταχείρισης, καθώς δεν θα θεωρείται ότι έχει γονεϊκά καθήκοντα. Πιστεύω ότι θα απαγορευθεί κάθε επικοινωνία ανάμεσα στο παιδί και στον πατέρα. Ο πατέρας μπορεί να διεκδικήσει την επιμέλεια του παιδιού μόλις βγει από τη φυλακή, αλλά οι πιθανότητες μίας τέτοιας δικαίωσης είναι μηδενικές», δήλωσε. «Όταν βγει ο πατέρας από τη φυλακή, η Λυδία θα είναι 15-16 ετών, οπότε θα είναι σε θέση να αποφασίσει μόνη της», συμπλήρωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.