ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Απάτη με ψεύτικα μηνύματα για παραλαβή δεμάτων από τα ΕΛΤΑ

Τι γράφει το μήνυμα που στέλνουν οι επιτήδειοι

Απάτη με ψεύτικα μηνύματα για παραλαβή δεμάτων από τα ΕΛΤΑ

Τα φαινόμενα ηλεκτρονικής απάτης πληθαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα με πολλούς ανυποψίαστους πολίτες να πέφτουν θύματα επιτηδείων.

Μία από τις απάτες που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις τις τελευταίες ημέρες αφορά σε απατηλά emails ή μηνύματα που «καταφθάνουν» στο imessage και αφορούν στην παραλαβή δεμάτων από τα ΕΛΤΑ τα οποία βρίσκονται δήθεν σε εκκρεμότητα.

Μέσω των εν λόγω μηνυμάτων, οι χρήστες καλούνται να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους προκειμένου να τους παραδοθεί η υποτιθέμενη αποστολή.

Δείτε το μήνυμα:

Συγκεκριμένα, στα μηνύματα αναγράφονται τα εξής: «Το δέμα των Ελληνικών Ταχυδρομείων έφτασε στην αποθήκη και δεν μπορεί να παραδοθεί λόγω ελλιπών στοιχείων διεύθυνσης. Επιβεβαιώστε τη διεύθυνσή σας στον σύνδεσμο.

https://aelta.top/gr

(Παρακαλώ απαντήστε Y, μετά βγείτε από το μήνυμα κειμένου και ανοίξτε το ξανά για να ενεργοποιήσετε τον σύνδεσμο ή αντιγράψτε τον σύνδεσμο και ανοίξτε τον στο Safari)».

Ουσιαστικά πρόκειται για απάτη «ηλεκτρονικού ψαρέματος», μέσω της οποίας, απατεώνες, με «όχημα» τα ΕΛΤΑ, επιχειρούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικά στοιχεία πολιτών. Σε περίπτωση λοιπόν που λάβετε κάποιο τέτοιο μήνυμα μην πατήσετε πάνω στο σύνδεσμο (λινκ).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.