ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Άσκησης της πυροσβεστικής με σενάριο σύγκρουσης αεροσκαφών στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» (βίντεο)

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία

Άσκησης της πυροσβεστικής με σενάριο σύγκρουσης αεροσκαφών στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» (βίντεο)

Μέσα στο διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, άσκηση ετοιμότητας με σενάριο που αφορούσε τη σύγκρουση δύο αεροσκαφών.

Σχετικό βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η πυροσβεστική υπηρεσία.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, «στις 22 Νοεμβρίου 2023, αεροσκάφος τύπου Airbus Α320 της αεροπορικής εταιρείας AEGEAN, με αριθμό πτήσης Α3 9999 με πλήρωμα 2 ατόμων στον θάλαμο διακυβέρνησης, 4 ατόμων στον θάλαμο επιβατών και συνολικά 54 επιβάτες, απογειώθηκε από το Ηράκλειο με προορισμό την Lyon.

Στις 10:30 π.μ. τοπική, δηλώνει έκτακτη ανάγκη λόγω ισχυρών αναταράξεων κατά τη διάρκεια της πτήσης που προκάλεσαν 3 σοβαρούς τραυματισμούς. Επίσης, γίνεται αναφορά για έναν επιβάτη με απώλεια συνείδησης.

Ο ελεγκτής του Πύργου Ελέγχου εξουσιοδοτεί το αεροσκάφος να προσγειωθεί στο Δυτικό Σύστημα.

Επί του τροχοδρόμου «Α», στο Δυτικό Σύστημα, βρίσκεται αεροσκάφος τύπου Airbus A319, της αεροπορικής εταιρείας Volotea, με αριθμό πτήσης V7 2023 που εκτελεί την προγραμματισμένη τακτική πτήση από την Αθήνα για την Σαντορίνη, με πλήρωμα 2 ατόμων στον θάλαμο διακυβέρνησης, 4 ατόμων στον θάλαμο επιβατών και συνολικά 30 επιβάτες.

Το αεροσκάφος της Volotea που έχει πάρει εξουσιοδότηση να αναχωρήσει από το διάδρομο συγκρούεται με το αεροσκάφος της AEGEAN κατά τη προσγείωσή του.

Από την πρόσκρουση, σημειώνονται τραυματισμοί και στα δύο αεροσκάφη των εμπλεκόμενων εταιρειών, ενώ ο κινητήρας υπ. αρ. 1 του αεροσκάφους της Volotea παίρνει φωτιά».

Η άσκηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και εντάσσεται στις ασκήσεις, τις οποίες ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών διοργανώνει σε ετήσια βάση με σκοπό τη δοκιμή του Σχεδίου Αντιμετώπισης Καταστάσεων Ανάγκης του Αερολιμένα (ΣΑΚΑΑ), τον έλεγχο αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των διαθέσιμων μέσων, την ανταπόκριση των συστημάτων, την εξοικείωση και εξάσκηση του προσωπικού στην αντιμετώπιση συμβάντων και, κυρίως, τη διασφάλιση υψηλού επιπέδου συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, διασφαλίζοντας έτσι το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ασφάλειας και ετοιμότητας για ανάλογες περιπτώσεις πραγματικών περιστατικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή για πρώτη φορά δύο αεροπορικών εταιρειών, της AEGEAN και της Volotea και δύο Φορέων Επίγειας Εξυπηρέτησης, Goldair Handling και Skyserv.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.