ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Διαμαρτυρία κατοίκων στο Περιστέρι για κεραία κινητής τηλεφωνίας που εγκαταστάθηκε κοντά σε σχολεία (φώτο)

Κάτοικοι, σύλλογοι γονέων, εκπαιδευτική συγκεντρώθηκαν και μάζεψαν υπογραφές

Διαμαρτυρία κατοίκων στο Περιστέρι για κεραία κινητής τηλεφωνίας που εγκαταστάθηκε κοντά σε σχολεία (φώτο)

Δεκάδες κάτοικοι γειτονιάς του Περιστερίου, βγήκαν στο δρόμο να διαμαρτυρηθούν, όταν διαπίστωσαν ότι τοποθετήθηκε μια κεραία κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή τους.

Η κεραία τοποθετήθηκε σε κουτί 8 μέτρων, δηλαδή όσο ένα σπίτι τριών ορόφων. Ο εντοπισμός της έγινε λόγω του μεγάλου όγκου του κουτιού που το φορτηγό μετέφερε πριν καλά ξημερώσει.

Κάποιοι κάτοικοι από δίπλα ταράτσες κατέγραψαν τις εργασίες, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι το κουτί δεν είχε μέσα καμινάδα, όπως νόμιζαν αρχικά, αλλά κεραία κινητής τηλεφωνίας.

Κάποιοι από τους κατοίκους από τις δίπλα ταράτσες κατέγραψαν τις εργασίες της τοποθέτησης της, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι το κουτί της δήθεν καμινάδας έκρυβε κεραία κινητής τηλεφωνίας.

Απλά λόγω του τεράστιου μεγέθους της αλλά και του φορτηγού που τη μετέφερε πριν καλά καλά ξημερώσει, το περίεργο αντικείμενο τους τράβηξε την προσοχή.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι το σημείο βρίσκεται πολύ κοντά σε σχολεία, παιδικές χαρές και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Γι’ αυτό και πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με πανό και συνθήματα και μάζεψαν υπογραφές, καθώς όπως λένε, η έκθεσή τους στην ακτινοβολία βάζει σε κίνδυνο τις ζωές τους και κυρίως τις ζωές των παιδιών τους.

Να σημειωθεί ότι η κεραία βρίσκεται σε απόσταση μόλις 110 μ. από το 16ο δημοτικό σχολείο Περιστερίου 120 μ. από το 25ο νηπιαγωγείο 158 μ. από το 46ο νηπιαγωγείο 172 μ. από το 9ο δημοτικό σχολείο 180 μ. από το 15ο γυμνάσιο 80 μ. από την παιδική χαρά στην Θεοκλήτου 135 μ. από την παιδική χαρά επί της Τζων Κένεντυ 127 μ. από το Δημοτικό Κολυμβητήριο Περιστερίου.

Στις κινητοποιήσεις μετείχαν ενεργά οι ενώσεις γονέων και κηδεμόνων των σχολείων, εκπαιδευτικοί και κυρίως κόσμος από τις γύρω γειτονιές.

Στην κινητοποίηση αυτή, η οποία είναι η πρώτη μιας σειράς ενεργειών που ετοιμάζουν οι κάτοικοι, ένωσαν τις φωνές τους και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής Μαίρη Τσιώτα και ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής και Καινοτομίας Γιώργος Τσίνας, που δεσμεύτηκαν ότι ο δήμος θα κάνει τα πάντα για να απομακρυνθεί η κεραία από εκεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.