ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Έγκλημα στα Τέμπη: Συγκλονίζουν οι γονείς των θυμάτων – «Δεν γίνεται να ξεχάσεις το παιδί σου»

«Μαμά, θα αργήσω κοιμήσου», «Μαμά, έρχομαι»: Μερικά από τα μηνύματα που έστειλαν τα παιδιά στους γονείς τους

Έγκλημα στα Τέμπη: Συγκλονίζουν οι γονείς των θυμάτων – «Δεν γίνεται να ξεχάσεις το παιδί σου»

Σήμερα Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα των Τεμπών, όπου 57 άτομα οδηγήθηκαν στον θάνατο, όταν το τρένο Intercity και η εμπορική αμαξοστοιχία συγκρούστηκαν.

Ένα χρόνο μετά, το Mega, με το ντοκιμαντέρ #ΜΑΜΑΕΡΧΟΜΑΙ της Ανθής Βούλγαρη, κατέγραψε τις μαρτυρίες των επιζώντων καθώς και τις αφηγήσεις των οικογενειών των θυμάτων, παρακολουθώντας, παράλληλα, την πορεία των ερευνών για την απονομή δικαιοσύνης.

Τέμπη: «Μαμά, θα αργήσω κοιμήσου», «Μαμά, έρχομαι»

Συγκλονιστικά είναι και τα μηνύματα που έστελναν οι επιβάτες του τρένου στους γονείς και τους φίλους εξαιτίας της καθυστέρησης στο δρομολόγιο, στα Παλαιοφάρσαλα.

«Μαμά, θα αργήσω κοιμήσου», «Μαμά, έρχομαι», ήταν μερικά από αυτά.

«Προφητικά» ήταν τα ηχητικά μηνύματα του Δημήτρη Οίκος στην αδελφή του.

«Γενικά μιλούσαμε, αλλά παραδόξως εκείνη τη μέρα μιλήσαμε πολλές φορές. Μιλούσαμε αλλά και εγω δούλευα και ήμασταν με φωνητικά από το μεσημέρι. Όλο αυτό το χάλι που επικρατούσε το ήξερα. Μου είχε αφήσει ένα παραλίγο να γίνει δυστύχημα στο Παλαιοφάρσαλο και πως από “θαύμα” δεν έχουμε νεκρούς. Τρομερά μηνύματα αν τα ακούσεις», είπε η αδελφή του. Στην εκπομπή ακούστηκαν τα ηχητικά μηνύματα του Δημήτρη.

Η Μάρθη Ψαροπούλου επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη μαζί με την κολλητή της. Μαζί σκοτώθηκαν στην τραγωδία των Τεμπών.

«Μαζί τα έκαναν όλα», λέει η Μαρία Καρυστιανού.

«Βασικά ήταν τρεις κολλητές που ήταν συνέχεια μαζί. Το ένα κοριτσάκι, ευτυχώς, είχε φύγει την προηγούμενη μέρα. Οι δυο τους αποφάσισαν να κάτσουν μια μέρα Αθήνα και μάλιστα ήταν να πάρουν το πρώτο τρένο, αλλά επειδή δεν πρόλαβαν να ξυπνήσουν να πάνε, πήραν το επόμενο».

«Επικοινώνησα μαζί της 20 λεπτά πριν το δυστύχημα, ήταν στο κυλικείο»

Ο Γιώργος Τσακλίδης μίλησε για την κόρη του, Αγάπη, η οποία συνήθως καθόταν στο κυλικείο επειδή διάβαζε. «Πολλά παιδιά ήθελαν να κάθονται στο κυλικείο. Ήθελαν, ίσως, να μιλήσουν πιο άνετα, να διαβάζουν, να έχουν τον υπολογιστή πιο άνετα. Επικοινώνησα μαζί της 20 λεπτά πριν το δυστύχημα, ήταν στο κυλικείο», είπε.

Η μητέρα του Γιώργου Παπάζογλου, Δέσποινα Γκανίδου, περιγράφει τη στιγμή που ενημερώθηκαν για την τραγωδία. «Στις 23:40 χτύπησε το τηλέφωνο. Ήταν η κοπέλα του, η οποία μας είπε ότι το τρένο εκτροχιάστηκε, ότι ο Γιώργος είχε σηκωθεί 3-4 λεπτά πριν από τη θέση του και πήγε στο μπαρ να πάρει ένα μπουκάλι νερό. Δεν μπορούσε να τον βρει πουθενά και δεν απαντούσε στο τηλέφωνο».

Ο πατέρας της Θώμης και της Χρύσας Πλακιά, Νίκος, ανέφερε ότι επιστρέφοντας στο σπίτι από την εργασία του, άνοιξε το κινητό του και είδε το συμβάν.

«Κατευθείαν το μυαλό μου πάει στα κορίτσια. Τα πρώτα μηνύματα και οι πρώτες λέξεις ήταν καθησυχαστικές. Τις έπαιρνα τηλέφωνο, δεν απαντάει καμία», ανέφερε, προσθέτοντας ότι πήρε το αυτοκίνητο και πήγε στα Τέμπη.

«Ασθενοφόρα, περιπολικά, αστυνομίες, γονείς αλαφιασμένοι, επιβάτες που βγήκαν ζωντανοί. Μετά επιστροφή στη Λάρισα για το άλλο το μαρτύριο», είπε ο κ. Πλακιάς.

Ο πατέρας του Γιώργου Παπάζογλου συγκλονίζει, μιλώντας για τη στιγμή που βρίσκονταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, όπου ανακοινώθηκαν οι τραυματίες και οι νεκροί. «Κάποια στιγμή άρχισαν να ανακοινώνουν λίστες με τραυματίες. Ο γιος μας δεν ήταν μέσα. Καταλάβαμε μετά από λίγο ότι δεν θα ήταν ζωντανός».

«Στην αρχή ζούσαμε σε άλλο πλανήτη και εγώ, η σύζυγος και τα παιδιά. Στοχεύαμε όμως προς κάποια κατεύθυνση ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε την απώλεια. Δεν γίνεται να ξεχάσεις το παιδί σου», είπε ο Χρήστος Χούπας, ο πατέρας της 28χρονης Ελπίδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.