ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ξεσπά πατέρας θύματος των Τεμπών: «Παρωδία η εξεταστική επιτροπή της Βουλής»

«Το πολιτικό σύστημα είναι ανώριμο και θέλει πάντα -σε τέτοιες περιπτώσεις- να καλύψει την κυβέρνηση» λέει

Ξεσπά πατέρας θύματος των Τεμπών: «Παρωδία η εξεταστική επιτροπή της Βουλής»

Ο Λυσίμαχος Παπάζογλου, πατέρας θύματος του σιδηροδρομικού εγκλήματος των Τεμπών μιλώντας για την εξεταστική επιτροπή της Βουλής τη χαρακτήρισε ως «παρωδία».

Ο Λυσίμαχος Παπάζογλου επισήμανε πως «η πολιτική ηγεσία δεν θέλει να προχωρήσει όπως ακριβώς θα έπρεπε να προχωρήσει για να διαλευκάνει τελείως την υπόθεση της τραγωδίας στα Τέμπη» και πρόσθεσε ότι «υπάρχει ανακριτής που προχωράει χωρίς να πιέζεται. Απ’ αυτόν περιμένουμε να βγει ανακριτικό πόρισμα που να μας δικαιώνει».

Αμέσως μετά, τόνισε ότι το όλο θέμα με το έγκλημα στα Τέμπη αφορά «60-100 άτομα, μεταξύ αυτών και την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου».

Ο Λυσίμαχος Παπάζογλου υπογράμμισε ότι «η εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη ήταν μία παρωδία. «Έκανε ό,τι ήθελε, “έκοβε” δύσκολες ερωτήσεις, κάλεσαν πρόσωπα άσχετα με την υπόθεση κι όχι σχετικά. Το πιο σημαντικό είναι πως δεν περίμεναν να πάρουν το δικαστικό πόρισμα, αλλά έκαναν ερωτήσεις χαμηλού επιπέδου».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι «το πολιτικό σύστημα είναι ανώριμο και θέλει πάντα -σε τέτοιες περιπτώσεις- να καλύψει την κυβέρνηση».

Ερωτηθείς για το αν θα προκύψει άρση ασυλίας πολιτικού προσώπου, ο Λυσίμαχος Παπάζογλου απάντησε «δεν νομίζω, αλλά αυτό εξαρτάται από τα πορίσματα της δικαστικής εξουσίας, αν θεωρήσει ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες για τους προϊσταμένους του υπουργείου. Δεν νομίζω όμως να φτάσουμε εκεί πέρα».

Σχετικά με τη στάση του Ευρωκοινοβουλίου απέναντι στο σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη, εκτίμησε πως «το ευρωκοινοβούλιο θα κρατάει την υπόθεση ανοιχτή και θα πιέζει κι αυτό με τη σειρά του. Υπάρχουν εισαγγελείς Ευρωπαίοι που κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους απ’ τους Έλληνες δικαστικούς».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κλείνοντας ανάφερε πως «το μόνο που θα περιμένουν οι γονείς απ’ αυτήν την υπόθεση είναι η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και να τιμωρήσει παραδειγματικά τους ενόχους για να μην ξαναγίνει αυτό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.