ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κύκλωμα μαστροπείας – Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ:«Η έρευνα για την Αστυνομία δεν έχει κλείσει»

Μετά την προφυλάκιση της 25χρονης «Μαρίας»

Κύκλωμα μαστροπείας – Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ:«Η έρευνα για την Αστυνομία δεν έχει κλείσει»

Ολοένα και πιο ανατριχιαστικές γίνονται οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα μαστροπείας που εξέδιδε ανήλικα κορίτσια. 

Το απόγευμα της Παρασκευής (22/03), μετά από μία μαραθώνια διαδικασία, με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, προφυλακίστηκε η 25χρονη «Μαρία» που φαίνεται να είναι ο «εγκέφαλος», ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

«Η έρευνα για την Αστυνομία δεν έχει κλείσει, είναι πολύ λίγοι οι μήνες που χειρίζεται την υπόθεση η υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων», δηλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

«Μια έρευνα σταματά και συλλαμβάνονται κάποιοι δράστες, παραδίδεται η δικογραφία στην αρμόδια εισαγγελία, ασκείται η δίωξη και προκύπτουν τα εντάλματα σύλληψης, αλλά για εμάς δεν σταματά εδώ η έρευνα. Έχουμε ταυτοποιήσει μέχρι στιγμής ότι από το καλοκαίρι του 2023 υπάρχουν αυτά τα ανήλικα κορίτσια που έχουν πέσει θύματα αυτού το κυκλώματος, δεν αποκλείεται όμως στο παρελθόν να υπάρχουν και περισσότερα θύματα, όπως και περισσότεροι δράστες».

Όπως η ίδια συμπληρώνει: «Στο προηγούμενο κύκλωμα είδαμε και παιδιά μικρότερα των 15 ετών δυστυχώς και υπήρξαν και εκεί γενετήσιες πράξεις με αυτά τα κορίτσια με χρηματική αμοιβή. Η έρευνα θα συνεχιστεί».

Μιλώντας για το θέμα, ο δικηγόρος, Σπύρος Δημητρίου, αναφέρει: «Η πορνεία είναι μια τεράστια επιχείρηση, είναι μια μπίζνα δισεκατομμυρίων. Το πρόβλημα εντοπίζεται στην ηλικία των θυμάτων μαστροπείας, αν και πολλές φορές όταν οι υποθέσεις αυτές φτάνουν στα δικαστήρια, τα θύματα αν δεν πουν ότι έγινε με τη θέλησή μου, σίγουρα θα πουν ότι τον άνθρωπο αυτόν, τον μαστροπό, τον χρειαζόμουν. Αυτά ακούγονται στις αίθουσες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως λέει ο ίδιος: «Το ζήτημα εδώ είναι η ηλικία. Όταν κάποιος τελεί πράξη με ανήλικο και για αυτήν την πράξη του διώκεται, είναι έως τα 15 έτη. Αυτή είναι η σεξουαλική ανηλικότητα στην Ελλάδα. Ένας ανήλικος κάτω των 15 δεν επιτρέπεται να δίνει συναίνεση για σεξουαλική πράξη. Όταν προκύπτει ότι η συναίνεση αυτή έχει δοθεί, δεν διαπράττεται το αδίκημα του βιασμού».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.