ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Λέσβος: Αυτά είναι τα πιθανότερα αίτια του ναυαγίου – Ένας νεκρός και 12 αγνοούμενοι

Έπνεαν άνεμοι τουλάχιστον 9 μποφόρ τη στιγμή που ναυάγησε το πλοίο

Λέσβος: Αυτά είναι τα πιθανότερα αίτια του ναυαγίου – Ένας νεκρός και 12 αγνοούμενοι

Πιθανότατα από μετατόπιση φορτίου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν εκείνη την στιγμή βυθίστηκε την Κυριακή (26/11) το πλοίο στα ανοιχτά της Λέσβου.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΥΕΝ, στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά της Λέσβου έπνεαν άνεμοι τουλάχιστον 9 μποφόρ τη στιγμή που ναυάγησε το πλοίο.

Η θαλασσοταραχή ήταν μεγάλη και μεγάλα κύματα χτυπούσαν το πλοίο την ώρα που ήταν ακινητοποιημένο, μη μπορώντας να συνεχίσει την πορεία του.

Η νύχτα έχει ήδη πέσει, και οι συνθήκες υπό τις οποίες διεξάγονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των απομεινάντων αγνοουμένων είναι πλέον πιο δύσκολες.

Νωρίτερα την Κυριακή, συγκεκριμένα λίγο μετά στις 7 το πρωί, το φορτηγό πλοίο «Raptor» δήλωσε μηχανική βλάβη, ενώ στις 8:20 εξέπεμψε σήμα «mayday» και δήλωσε ότι έχει πάρει μερική κλίση. Στη συνέχεια, το στίγμα του χάθηκε  από τα ραντάρ.

Το απόγευμα, λίγο μετά τις 16:00, το πτώμα ενός ναυτικού μέλους του πληρώματος του φορτηγού πλοίου εντοπίστηκε από παραπλέον πλοίο.

Νωρίτερα, είχε διασωθεί ένας από τους αγνοούμενους, Αιγύπτιος στην καταγωγή, ο οποίος εντοπίστηκε να επιπλέει πάνω σε βαρέλι μες στη θάλασσα.

Το φορτηγό πλοίο, με 14 άτομα πλήρωμα (ένας Ινδός, έντεκα Αιγύπτιοι και δύο Σύροι), που μετέφερε αλάτι, βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 4,5 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Λέσβου.

Το «Raptor», με σημαία Κομόρες και μήκος 106 μέτρα, είχε αναχωρήσει από τη Δεκέλεια της Αιγύπτου φορτωμένο με 6.000 τόνους αλάτι και τελικό προορισμό το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο σημείο των ερευνών συμμετέχουν συνολικά 8 παραπλέοντα σκάφη, φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και ένα ελικόπτερο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.