ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

ΛΣ για ναυάγιο στην Πύλο: «Έλυσαν μόνοι τους το σκοινί κι έφυγαν – Δεν ήθελαν βοήθεια»

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΣ

ΛΣ για ναυάγιο στην Πύλο: «Έλυσαν μόνοι τους το σκοινί κι έφυγαν – Δεν ήθελαν βοήθεια»

«Στην πρώτη προσέγγιση του σκάφους του Λιμενικού προς το αλιευτικό, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση, ρίχθηκε ένα μικρό σκοινί, ένας μικρός κάβος, ώστε να δεθούν τα δύο σκάφη» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, Νίκος Αλεξίου, επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπήρχε συνεργασία από το πλήρωμα του αλιευτικού για να τους παρασχεθεί βοήθεια.

«Δέθηκε ο μικρός κάβος για 5-6 λεπτά, όσο διήρκησε η συνομιλία του πληρώματος με τους ανθρώπους επί του καταστρώματος, δηλώνεται ευθαρσώς ότι δε θέλουν οποιαδήποτε βοήθεια. Το έλυσαν μόνοι τους το σκοινί. Ξαναέβαλαν τις μηχανές τους μπροστά και έφυγαν προς την πορεία τους» ξεκαθάρισε ο κ.Αλεξίου.

«Η ενημέρωση που μου έχει δοθεί είναι ότι οι κάμερες του σκάφους λειτούργησαν επιχειρησιακά για να βλέπουν το γίνεται ευκρινώς. Δεν έγινε κάποια καταγραφή», είπε, μιλώντας στο MEGA, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού.

«Αυτό έχω σαν ενημέρωση, δεν έχει γίνει καταγραφή», τόνισε, συμπληρώνοντας:

«Έγινε ενημέρωση 2 παρά από τον καπετάνιο του αλιευτικού ότι έχασε τη μηχανή. Άμεσα τα μέλη του πληρώματος (σ.σ. του Λιμενικού) μπήκαν σε κατάσταση συναγερμού για να πλησιάσουν το πλοίο. Η προτεραιότητα είναι η διάσωση και η επιχείρηση και όχι κάτι άλλο».

Σχετικά με τις αναφορές πως το ελληνικό Λιμενικό προσπάθησε να ρυμουλκήσει το αλιευτικό, ο εκπρόσωπος Τύπου σημείωσε:

«Η απάντηση είναι σαφής. Δεν έγινε σε καμία φάση ουδεμία προσπάθεια ρυμούλκησης του πλοίου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.