ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ναυάγιο στη Λέσβο: Ολονύχτιες έρευνες θα πραγματοποιήσει το Λιμενικό για τον εντοπισμό των 12 μελών του πλοίου «Raptor»

Ο πλοίαρχος του bulk carrier είχε δήλωσε αρχικά μηχανική βλάβη και στη συνέχεια μικρή κλίση του πλοίου

Ναυάγιο στη Λέσβο: Ολονύχτιες έρευνες θα πραγματοποιήσει το Λιμενικό για τον εντοπισμό των 12 μελών του πλοίου «Raptor»

Ολονύχτιες έρευνες θα πραγματοποιήσει το Λιμενικό Σώμα με τη συνδρομή από παραπλέοντα σκάφη για τον εντοπισμό των 12 μελών του φορτηγού πλοίου «Raptor» που βυθίστηκε ανοικτά της Λέσβου κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Από την γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που στήθηκε από το πρωί της Κυριακής, όταν το πλοίο εξέπεμψε το σήμα κινδύνου, έχει εντοπιστεί ζωντανός ο Αιγύπτιος μηχανικός του πλοίου και μια σορός η οποία μεταφέρθηκε στις 8 το βράδυ στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Οι έρευνες στην περιοχή συνεχίζονται με τους ανέμους να έχουν πλέον εξασθενήσει σημαντικά.

Στο Raptor, το οποίο βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα (ένας Ινδός, έντεκα Αιγύπτιοι και δύο Σύροι), ενώ το πλοίο μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Ο πλοίαρχος του bulk carrier είχε δήλωσε αρχικά μηχανική βλάβη και στη συνέχεια μικρή κλίση του πλοίου. Ενεργοποίησε το σήμα κινδύνου mayday σε παραπλέοντα σκάφη αλλά το Raptor χάθηκε από τα ραντάρ.

Ο Αιγύπτιος ναυτικός που διασώθηκε μιλώντας στους Λιμενικούς αποκάλυψε ότι το “Raptor”, το οποίο βυθίστηκε στα ανοιχτά της Λέσβου, άρχισε να μπάζει νερά από το βράδυ του Σαββάτου.

«Το καράβι από χθες το βράδυ έμπαζε νερά. Προσπαθούσαμε με κουβάδες, και ό,τι άλλο μέσο είχαμε στο πλοίο, να βγάλουμε τα νερά, να το αδειάσουμε. Αυτή την εντολή μας έδωσαν. Όταν άρχισε να παίρνει επικίνδυνη κλίση τότε πήδηξα στη θάλασσα. Είδα άλλα 5 άτομα να πηδούν κι εκείνοι στο νερό και από κει και πέρα δεν τους ξαναείδα», κατέθεσε εκφράζοντας παράλληλα αμφιβολίες για το αν τα άλλα μέλη που πήδηξαν στο νερό φορούσαν σωσίβια.

Ο Αιγύπτιος ναυτικός εντοπίστηκε από το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού πάνω σε ένα βαρέλι να φέρει ελαφρά τραύματα στο κεφάλι.

Λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ της Κυριακής έφτασε στο λιμάνι της Μυτιλήνης η σορός που περισυνελέγη από το Λιμενικό Σώμα στο σημείο που βυθίστηκε το φορτηγό πλοίο «Raptor».

Η σορός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου θα γίνει η διαδικασία της αναγνώρισης από τον Αιγύπτιο ναυτικό που διασώθηκε.

Το Λιμενικό Σώμα έδωσε το απόγευμα της Κυριακής στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες από την μεγάλη επιχείρηση διάσωσης το οποίο δείχνει τους θυελλώδεις ανέμους που επικρατούσαν το πρωί στην περιοχή με τα κύματα να φτάνουν πάνω στη γέφυρα του Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης.

Να σημειωθεί ότι το πρωί στο σημείο των ερευνών έπνεαν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι έντασης 8 έως 10 μποφόρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις έρευνες συμμετείχαν από το πρωί 9 παραπλέοντα σκάφη, φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο και το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.