
Νέα καταγγελία κατά του Γιώργου Τσαγκαράκη έκανε μια γυναίκα που είχε δώσει στην Galerie Tsangarakis κοσμήματα για να δημοπρατηθούν και όταν ζήτησε να της επιστραφούν όσα δεν πωλήθηκαν, αντί για τα δικά της αυθεντικά… έλαβε ψεύτικα.
Η έκπληξη για τη γυναίκα ήταν ακόμη μεγαλύτερη όταν λίγες ημέρες αργότερα παρακολουθώντας εκπομπή του Γιώργου Τσαγκαράκη, είδε τα εν λόγω σκουλαρίκια να βγαίνουν σε τηλεδημοπρασία και να καταλήγουν σε αγοραστή από την Εκάλη.
Μάλιστα σε άλλη δημοπρασία σε διαφορετικό χρόνο, έβλεπε online να πωλούν και ένα πλατινένιο δακτυλίδι που είχε δώσει να πουλήσουν στην Galerie Tsangarakis και δεν της επεστράφη!
Για το συγκεκριμένο δακτυλίδι, της είπαν ότι είχε πουληθεί και της είχαν δώσει και προκαταβολή 500 ευρώ ενώ η τιμή εκκίνησης όπως διαπίστωσε ήταν 8.700 ευρώ.
Όταν διαμαρτυρήθηκε, της είπαν ότι θα της περάσουν στον λογαριασμό της το ποσό των 1.050 ευρώ όμως αυτό δεν έγινε.
Η ιστορία με πρωταγωνιστή τον ιδιοκτήτη των καταστημάτων Galeries Tsangarakis και τη γυναίκα έγινε το 2018 και η ίδια όταν είδε ότι δεν πρόκειται να βρει άκρη, αποφάσισε τον Δεκέμβριο του 2019 να προσφύγει στις Αρχές και να καταθέσει μήνυση σε βάρος του στο Α.Τ. Συντάγματος.
Η μήνυση για τα ψεύτικα σκουλαρίκια και το πλατινένιο δακτυλίδι
Στην επίσημη καταγραφή που έγινε στις 18 Δεκεμβρίου στο Α.Τ Συντάγματος, περιγράφεται αναλυτικά όλη η ιστορία όπως υποστηρίζει η γυναίκα ότι συνέβη.
Συγκεκριμένα:
«Αναφέρεται ότι την 18η του μήνα Δεκεμβρίου του έτους 2019 σήμερα Τετάρτη και περί ώρα 15:00 προσήλθε στην υπηρεσία μας η (σ.σ: αναφέρονται τα στοιχεία της) και κατήγγειλε ότι στις 23 Φεβρουαρίου 2019, επισκέφτηκε το κατάστημα της εταιρείας δημοπρασιών “GT Galerie Tsangarakis”, επί της οδού Νεοφύτου Βάμβα στην Αθήνα, προκειμένου να παραλάβει κοσμήματα ιδιοκτησίας της που είχε παραδώσει την 1η Δεκεμβρίου 2018.
Παρέλαβε τα τέσσερα από τα πέντε που είχε παραδώσει. Ανάμεσα σε αυτά που τους παρέδωσαν υπήρχε και ένα ζευγάρι σκουλαρίκια ψεύτικα και μηδαμινής αξίας, ενώ αυτά που είχε παραδώσει ήταν από λευκόχρυσο και χρηματικής αξίας περίπου 1000 ευρώ.
Λίγες μέρες αργότερα παρακολούθησε τηλεοπτική εκπομπή – δεν είναι βέβαιη για το κανάλι – στην οποία η εν λόγω εταιρεία δημοπρατούσε κοσμήματα και διαπιστώσει ότι δημοπράτησε τα σκουλαρίκια της στην τιμή των 1300 ευρώ και μάλιστα σε αγοραστή στην Εκάλη.
Επιπρόσθετα δεν της επιστράφηκε ένα δαχτυλίδι από πλατίνα, καθώς η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε πωλητής. Της δόθηκε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ ως προκαταβολή.
Κάποιες μέρες αργότερα παρακολούθησε τηλεοπτική εκπομπή – δεν είναι βέβαιη για το κανάλι – στην οποία η εν λόγω εταιρεία δημοπρατούσε κοσμήματα και διαπίστωσε ότι επιχείρησε να δημοπρατήσει το δαχτυλίδι της με τιμή εκκίνησης 8700 ευρώ.
Τον Σεπτέμβριο δέχτηκε τηλεφώνημα από την εταιρεία ότι το δαχτυλίδι πωλήθηκε και ότι θα της κατατεθεί το χρηματικό ποσό των 1050 ευρώ στο λογαριασμό της, όμως δεν κατατέθηκε ποτέ».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.