ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» χαζός είναι;

Πειραιάς: Ποιος ήταν ο 31χρονος ειδικός φρουρός που σκοτώθηκε από την κατάρρευση κτιρίου (φωτο) 

Κάτοικος της περιοχής ανέφερε πως ο άτυχος άντρας «πήδηξε στο φορτηγό για να σωθεί και καταπλακώθηκε από τα μπάζα»

Πειραιάς: Ποιος ήταν ο 31χρονος ειδικός φρουρός που σκοτώθηκε από την κατάρρευση κτιρίου (φωτο) 

Ένας 31χρονος άφησε την τελευταία του πνοή, όταν κατέρρευσε ένα κτίριο στον Πειραιά κατά τη διάρκεια εργασιών.

Ο Αγαθάγγελος Παπαδόπουλος ήταν αστυνομικός και πιο συγκεκριμένα ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ και φέρεται να εργαζόταν παράλληλα σε οικοδομικές εργασίες, εκτελώντας χρέη οδηγού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα της κατάρρευσης τοίχου του κτιρίου, ο 31χρονος βρέθηκε κάτω από τα συντρίμμια.

Η στιγμή της τραγωδίας

Κάτοικος της περιοχής ανέφερε πως ο άτυχος άντρας «πήδηξε στο φορτηγό για να σωθεί και καταπλακώθηκε από τα μπάζα».

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της γυναίκας που είδε το φως της δημοσιότητας, «ακούσαμε έναν θόρυβο, δεν μπορούσα να καταλάβω τι έγινε, νόμιζα ότι ήταν μπάζα που έπεφταν από σωλήνα. Είδα τη σκόνη. Από τις φωνές των ανθρώπων που έλεγαν “καλέστε την αστυνομία” αντιλήφθηκα τι συμβαίνει».

«Όταν καταλάγιασε η σκόνη και βγήκαμε στο μπαλκόνι είδαμε ότι ήταν πολύ σοκαρισμένοι οι εργάτες. Πυροσβεστική, αστυνομία ήρθαν πολύ γρήγορα για να βοηθήσουν. Αυτό που είπαν είναι ότι ο άνδρας που έχασε τη ζωή του πήδηξε στο φορτηγό για να σωθεί και καταπλακώθηκε από τα μπάζα. Ήταν μεγάλη η προσπάθεια να τον βγάλουν, παλεύανε πολύ ώρα», είπε ακόμη.

Έκανε δεύτερη δουλειά για να τα βγάλει πέρα

«Ο άνθρωπος που έχασε τη ζωή του δούλευε σαν οδηγός και άκουσα ότι είναι συνάδελφος αστυνομικός ο οποίος έκανε έξτρα μεροκάματο λόγω της φτώχειας» είπε σήμερα ο Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας στον Alpha.

Μάλιστα τόνισε ότι: «η ουσία είναι ότι οι άλλοι όλοι σώθηκαν και ο άνδρας που είναι νεκρός φέρει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις».

Σε ό,τι αφορά την κατάρρευση του κτιρίου ο Σ. Μπαλάσκας εκτίμησε ότι «από τις πρώτες εικόνες που έχει η αστυνομία κάπως πειράχτηκε η στατικότητα του κτιρίου».

Το χρονικό της τραγωδίας

Ήταν λίγο μετά της 09:30 το πρωί όταν οι αρχές ενημερώθηκαν για το περιστατικό και στο σημείο έφτασαν 24 πυροσβέστες, 8 οχήματα και μια ομάδα της ΕΜΑΚ με ειδικό σκύλο διασώστη.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, υπήρχε άδεια από την πολεοδομία για «μικρές επισκευές».

Από την πλευρά του ο Σταύρος Μπαλάσκας τόνισε ότι «ήταν παλιό το κτίριο και έγινε αυτό που κάνουν πολλοί, πήραν άδεια μικρής κλίμακας και αυτοί έκαναν αναστήλωση. Κατά την αναστήλωση πολλές φορές κολώνες των κτιρίων πειράζονται για να αλλάξουν τη δομή».

Μάλιστα συμπλήρωσε ότι: «από τις πρώτες εικόνες που έχει η αστυνομία κάπως πειράχτηκε η στατικότητα του κτιρίου».

Οι διασώστες απεγκλώβισαν τον 31χρονο χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ τρεις ακόμη έχουν τραυματιστεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί επτά προσαγωγές ατόμων, πέντε εργαζομένων, του εργολάβου και του οδηγού του φορτηγού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.