ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου: Ομάδα κουκουλοφόρων ξυλοκόπησε φοιτητή

«Θα σε σκοτώσουμε!», φώναζαν οι κουκουλοφόροι

Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου: Ομάδα κουκουλοφόρων ξυλοκόπησε φοιτητή

Ένα απίστευτο περιστατικό βίας σε βάρος φοιτητή του Πολυτεχνείου σημειώθηκε στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, πριν από περίπου 10 ημέρες και ήρθε σήμερα στο φως της δημοσιότητας, 24 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Τρίτη 16 Ιανουαρίου, μετά τη λήξη της Γενικής Συνέλευσης των Φοιτητικών Συλλόγων στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, ένας από τους συμμετέχοντες φοιτητές, βγαίνοντας από τη Σχολή Χημικών Μηχανικών, δέχθηκε βάναυση επίθεση από περίπου 10 κουκουλοφόρους.

Χρησιμοποιώντας σιδηρογροθιές, στειλιάρια και μαχαίρια, οι δράστες έριξαν στο έδαφος το φοιτητή, και τον χτυπούσαν ανηλεώς σε όλο του το σώμα, φωνάζοντας «Θα σε σκοτώσουμε!».

Αν και μαζί με το φοιτητή ήταν κάποιος φίλος του, ο οποίος επίσης δέχθηκε χτυπήματα, η κύρια επίθεση έγινε μόνο στον ένα. Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν όταν σε βοήθεια έτρεξαν άλλοι φοιτητές, οι οποίοι βλέποντας τον ξυλοδαρμό, επενέβησαν.

Ο φοιτητής, ο οποίος είναι επί πτυχίω, βγήκε από το νοσοκομείο με ράμματα και νάρθηκα, εφόσον είχε χτυπηθεί άσχημα στο κεφάλι. Εξακολουθεί να τελεί υπό ιατρική παρακολούθηση και βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

«Η επίθεση ήταν απρόκλητη», λένε μάρτυρες ενώ προσθέτουν πως «και οι υπόλοιποι φοιτητές φοβούνται μήπως βρεθεί μπροστά τους κάποιος με κουκούλα για να τους χτυπήσει. Αποφεύγουν να εμφανίζονται – ειδικά τώρα με τις καταλήψεις – και πολύ περισσότερο, να εκφράσουν κάποια άποψη, επειδή θεωρούν ότι θα στοχοποιηθούν».

Αξίζει να αναφερθεί, όπως επισημαίνουν ασφαλείς πηγές, ότι την προηγούμενη ημέρα του συμβάντος, στις 15/1, είχε γίνει η καταδρομική επίθεση και κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΜΠ από την ίδια ομάδα, η οποία αντιμετωπίστηκε από την αστυνομία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πρωί της ίδιας μέρας της επίθεσης, στις 16/1, είχε επίσης γίνει η ολιγόλεπτη επίθεση στην Πρυτανεία και η πρόκληση ζημιών. Και στις δύο περιπτώσεις, από κουκουλοφόρους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.