ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Σ.Μπαλάσκας για υπόθεση Πάτρας: «Μέχρι τέλος της εβδομάδας θα έχει διελευκανθεί»

«Έως το τέλος της βδομάδας θα υπάρξουν τα πρώτα απτά αποτελέσματα»

Σ.Μπαλάσκας για υπόθεση Πάτρας: «Μέχρι τέλος της εβδομάδας θα έχει διελευκανθεί»

Ο συνδικαλιστής της αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας, εμφανίζεται πεπεισμένος πως έχει φτάσει η ώρα των αποκαλύψεων για τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα.

Επισημαίνει πως οι αστυνομικοί έχουν ήδη καταλήξει σε ένα σαφές συμπέρασμα χωρίς να τρέχει και περιμένει τα στοιχεία από τις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας και το πόρισμα της άτυπης επιτροπής ιατροδικαστών για να δέσει την υπόθεση.

Τα λόγια του συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. προαναγγέλλουν ραγδαίες εξελίξεις τις επόμενες μέρες, με την αγωνία για ορισμένους να χτυπάει κόκκινο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί το πόρισμα της ομάδας Καρακούκη – Καλογριά που αφορά στα αίτια θανάτου της Μαλένας, ενώ διασταυρώνονται τα στοιχεία για την αιτία θάνατου της μικρής Ίριδας.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν ολοκληρωθεί και οι ιστολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας.

Τα στόματα είναι πολλά που έχουν «ανοίξει» και οι έρευνες στρέφονται στην συμπεριφορά της Τζωρτζίνας όσο ήταν στο κέντρο ειδικής αγωγής, καθώς όταν βρισκόταν εκεί ήταν χαρούμενη ενώ με την παρουσία της μητέρας της έμοιαζε φοβισμένη.

Επιπλέον, διερευνώνται οι μώλωπες στο δέρμα της Τζωρτζίνας και το γεγονός ότι η μητέρα δεν έδινε νερό στο παιδί με την δικαιολογία «μην του δώσεις νερό, δεν έχει και 40 βαθμούς έξω».

Έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο γονιδιακού προβλήματος, και συνεπώς η υπόθεση ερευνάται για – επιβεβαιωμένο σχεδόν- ασφυκτικό θάνατο για τα δύο πρώτα παιδιά, καθώς και εγκεφαλοπάθεια.

«Είναι ευαίσθητο το θέμα. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις θα είχε γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου, πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία. Πώς είναι δυνατόν να έχει καταπιεί ένα παιδί γόπα, και να μην έχει παρέμβει η Εισαγγελία Ανηλίκων τότε; Είναι δεδομένο ότι κάποιος τα έχει κάνει αυτά τα πράγματα στα παιδάκια», δήλωσε ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης.

«Όλη η Ελλάδα είναι παρά πόδας με την υπόθεση. Μέχρι τέλος της εβδομάδας θα έχει διελευκανθεί. Η αστυνομία κάνει υπεύθυνη δουλειά, έχουμε φτάσει σε συμπέρασμα, χωρίς να τρέχουμε. Μαζεύουμε τα στοιχεία και τα τεκμηριώνουμε. Ας έχουμε λίγη υπομονή, έως το τέλος της βδομάδας θα υπάρξουν τα πρώτα απτά αποτελέσματα», τόνισε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας.

Αφού ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των γιατρών και του προσωπικού, εν συνεχεία θα κληθούν να καταθέσουν και οι γονείς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτό που θα πρέπει να μπει στη διαδικασία των ειδικών, να γίνεται μία υποχρεωτική, προληπτική, ψυχιατρική, συμβουλευτική και ψυχολογική αξιολόγηση στις νέες μητέρες στο μαιευτήριο. Μέσα από την πρόληψη μπορούμε να προλάβουμε κάποιες καταστάσεις. Είναι υπόθεση που κάποια στοιχεία δεν κολλάνε. Δεν συμφωνεί το στατιστικά μεγαλύτερο με το φυσιολογικό στην ψυχολογία», συμπλήρωσε η ψυχολόγος Άννα Κανδαράκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.