ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θεσσαλονίκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον Νορβηγό που σκότωσε τον αστυνομικό

Αυτή την ώρα παραπέμφθηκε στον 4ο τακτικό ανακριτή

Θεσσαλονίκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον Νορβηγό που σκότωσε τον αστυνομικό

Δίωξη για κακούργημα στον 44χρονο Νορβηγό που σκότωσε τον 32χρονο αστυνομικό σε μπαρ στη Θεσσαλονίκη χθες τα ξημερώματα.

Όπως αναφέρει το thesstoday, ο Νορβηγός κατηγορείται για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή.

Αυτή την ώρα παραπέμφθηκε στον 4ο τακτικό ανακριτή.

Ο 44χρονος αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να ετοιμάσει την υπεράσπισή του.

Νωρίτερα, ο 44χρονος οδηγήθηκε στα δικαστήρια φορώντας μάσκα και αλεξίσφαιρό γιλέκο, και σύμφωνα με το thesstoday δεν ξεστόμισε λέξη προς τους δημοσιογράφους που ήταν συγκεντρωμένοι στο σημείο και του έκαναν ερωτήσεις για το έγκλημα.

Βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης όταν διέπραξε το φονικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την τέλεση του φονικού βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και γι’ αυτό το λόγο υποβλήθηκε στις σχετικές αιματολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί η ποσότητα αλκοόλ που είχε καταναλώσει.

Ο δράστης ζούσε μόνιμα στην Ελλάδα και φαίνεται πως ήταν γνωστός πελάτης στο κατάστημα. Το φονικό έγινε γύρω στις 4.30 τα ξημερώματα και, σύμφωνα με μαρτυρίες, προηγήθηκε διαπληκτισμός του 44χρονου με τον κουμπάρο του αστυνομικού.

Στη συνέχεια του λεκτικού επεισοδίου, ο Νορβηγός τραυμάτισε με μαχαίρι τον κουμπάρο στο πόδι και τότε επενέβη ο 32χρονος, που διασκέδαζε εκτός υπηρεσίας στο ίδιο μπαρ, με συνέπεια να δεχθεί επίθεση με το ίδιο μαχαίρι.

Ο αστυνομικός που υπηρετούσε στους “αδιάφθορους” της ΕΛ.ΑΣ., υπέστη τραύμα στην αριστερή τραχηλική χώρα και έτσι ακαριαία επήλθε ο θάνατός του.

Τι υποστηρίζει ο δράστης μέσω του δικηγόρου του

Νωρίτερα, ο δικηγόρος του Θοδωρής Καραγιάννης μιλώντας στο Action24 είπε ότι δεν αμφισβητείται το γεγονός ότι υπήρξε ανθρωποκτονία, ωστόσο υποστηρίζει ότι πρέπει να διερευνηθούν οι ακριβείς συνθήκες.

Μάλιστα όπως είπε, ο Νορβηγός λόγω της κατάστασής του, ενημερώθηκε αργά το απόγευμα από τον ίδιο για το τι συνέβη το μοιραίο ξημέρωμα της Πέμπτης (28/12).

«Βασική θέση του εντολέα μου είναι ότι δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει και μάλιστα ενημερώθηκε από μένα στις 18.30 για την κατάληξη που είχε το θύμα. Η βασική θέση που έχει είναι ότι δεν αμφισβητείται το γεγονός. Υπήρξε ανθρωποκτονία.

Αυτό που αμφισβητείται και είναι προς διερεύνηση είναι ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει, ενώ προς διερεύνηση είναι και η κατάσταση που ήταν, από πλευρά μέθης, η ψυχική υγεία και οι ακριβείς συνθήκες που προήλθε στο μοιραίο χτύπημα», ανέφερε ο Θ.Καραγιάννης στο ίδιο μέσο.

Ο δικηγόρος του συμπλήρωσε, ότι, ο Νορβηγός ισχυρίζεται ότι: «Ήταν μια συμπλοκή στην οποία εκείνη τη στιγμή -την ώρα που επιτέθηκε- δεχόταν γροθιές».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε το βίντεο με τον 44χρονο Νορβηγό να οδηγείται στα δικαστήρια:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.