ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Τώρα ξεκινά το αληθινό ματσάκι στις ΗΠΑ...

Βίντεο ντοκουμέντο με την στιγμή που ο δολοφόνος της Κυριακής τραβάει το μαχαίρι – Με «κυτία παραπόνων» απαντά η ΕΛ.ΑΣ.!

Οι περαστικοί κοιτούν τα όσα συμβαίνουν πανικόβλητοι

Βίντεο ντοκουμέντο με την στιγμή που ο δολοφόνος της Κυριακής τραβάει το μαχαίρι – Με «κυτία παραπόνων» απαντά η ΕΛ.ΑΣ.!

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο έρχεται στη δημοσιότητα από την δολοφονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το Α.Τ στους Αγίους Αναργύρους την ίδια στιγμή που για να μην ξανασυμβούν τέτοια φονικά η αστυνομία ξεκινά να εφαρμόζει την τακτική των… «κυτίων παραπόνων»!

Το βίντεο που παρουσιάζει το Mega δείχνει το μοναδικό σημείο που παρέμενε θολό από την αρχή και είναι το πότε έφτασε ο 39χρονος στο σημείο με το μηχανάκι του και το πότε ξεκίνησε την πισώπλατη επίθεση που οδήγησε στη δολοφονία της 28χρονης κοπέλα στους Αγίους Αναργύρους.

Όλα συνέβησαν σε 14 δευτερόλεπτα, από τη στιγμή που κάμερα ασφαλείας καταγράφει την άφιξη του 39χρονου μέχρι την ώρα που εδώ βγάζει το κουζινομάχαιρο που είχε βάλει στην τσέπη του και κρατούσε, για να σκοτώσει την πρώην κοπέλα του.

Η Κυριακή και ο φίλος της έχουν κατέβει εδώ τα σκαλιά του αστυνομικού τμήματος και περνούν μπροστά από τον φρουρό στο φυλάκιο. Αρχίζουν να περπατούν απέναντι με την βάναυσα δολοφονημένη κοπέλα να προλαβαίνει να κάνει 14 βήματα.

H κάμερα μας δείχνει τα όσα ακολούθησαν. Τα όσα είδε η Κυριακή στο οπτικό της πεδίο όταν σταμάτησε να περπατά και γύρισε προς το φυλάκιο.

Η στιγμή της δολοφονίας

Ο δολοφόνος εμφανίζεται. Το φως στο μηχανάκι του είναι αναμμένο. Το παρκάρει πίσω από άλλα που υπήρχαν στο σημείο και εδώ τον βλέπουμε να κατεβαίνει αμέσως να επιταχύνει, τυφλωμένος από το αρρωστημένο του μίσος για εκδίκηση. Έχει φτάσει όπως αποδεικνύουν και οι εικόνες αποφασισμένος να σκοτώσει και θα το κάνει μέσα στα επόμενα δευτερόλεπτα.

Στο καρέ διακρίνεται η Κυριακή που προσπαθεί πάνω στον πανικό της να επιστρέψει στο φυλάκιο και στο πάνω μέρος της οθόνης ο δολοφόνος της, που έχει ήδη το ένα χέρι του στην τσέπη. Σε αυτή που είχε εσκεμμένα κρύψει το κουζινομάχαιρο.

Φαίνεται με αυτή την κίνηση να το βγάζει. Είναι η στιγμή που αρχίζει να τρέχει για να υλοποιήσει αυτό που ήταν αποφασισμένος να κάνει από την αρχή.

Οι περαστικοί κοιτούν τα όσα συμβαίνουν πανικόβλητοι. Από άλλη κάμερα καταγράφονται σοκαρισμένοι, τη στιγμή της δολοφονίας.

Ο 39χρονος έχει καταφέρει να αιφνιδιάσει. Δεν τον εμπόδισε κανείς. Δεν την προστάτεψε κανείς εκείνα τα κρίσιμα και δραματικά δευτερόλεπτα. Με το μηχανάκι που λίγο νωρίτερα έκανε κύκλους έξω από το σπίτι της Κυριακής, έφτασε στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων και έκοψε το νήμα της ζωής της.

Σε μια σειρά από εικόνες φαίνονται τα όσα ακολούθησαν. Με τον 39χρονο να πλήττει με το μαχαίρι την Κυριακή, τους πρώτους αστυνομικούς να κατεβαίνουν από το τμήμα όταν πλέον είναι αργά. Ο δολοφόνος αφοπλίζεται και ο φίλος της κοπέλας να κάνει μετά το έγκλημα τα πρώτα του βήματα εμφανώς σοκαρισμένος.

«Κυτίο παραπόνων» βάζει η ΕΛΑΣ στα αστυνομικά τμήματα για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Με αυτό το βίντεο στην δημοσιότητα έρχεται και η αστυνομική “απάντηση” όπου προβλέπει ότι οι αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας υποχρεούνται να τοποθετήσουν «κυτία παραπόνων» στις εισόδους των αστυνομικών κτιρίων, προκειμένου να μπορούν τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας να αξιολογήσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες!

Σύμφωνα με τη διαταγή της ΕΛ.ΑΣ., «θα δίνεται φόρμα αξιολόγησης στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας με την ολοκλήρωση της διαχείρισης του περιστατικού, ανεξαρτήτως βούλησής τους για τη συμπλήρωσή της. Η εν λόγω φόρμα συμπληρώνεται ανωνύμως από το θύμα και εναποτίθεται σε ειδικό προς αυτό το σκοπό σφραγισμένο κυτίο, εντός της αστυνομικής υπηρεσίας και πλησίον της εισόδου». Σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να δημιουργηθεί και ηλεκτρονική φόρμα υποβολής.

Μαζί με τη σχετική διαταγή διαβιβάστηκε στις αστυνομικές υπηρεσίες και η φόρμα συμπλήρωσης που θα είναι διαθέσιμη -σε έντυπη μορφή-εκτυπωμένη- στις αστυνομικές υπηρεσίες και θα δίνεται στα θύματα μετά την ολοκλήρωση της υποβολής της καταγγελίας. Όπως λένε αστυνομικές πηγές, οι ερωτήσεις που περιλαμβάνονται στη φόρμα αξιολόγησης είναι βασισμένες σε όλα όσα… δεν έγιναν στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, προκειμένου να μην επαναληφθούν στο μέλλον τα ίδια λάθη.

Μεταξύ των ερωτήσεων που θα υποβάλλονται στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας είναι: «Σας εξασφαλίστηκε ιδιωτικότητα κατά το χειρισμό της υπόθεσης; Σας δόθηκε επαρκής χρόνος για να περιγράψετε όσα συνέβησαν; Σας ζητήθηκαν πληροφορίες για ιστορικό κακοποίησης ή προγενέστερα περιστατικά (σε περίπτωση που υπήρχαν); Σας ζητήθηκαν αποδεικτικά στοιχεία και στοιχεία μαρτύρων; Ενημερωθήκατε για τα δικαιώματά σας, τη νομοθεσία και τη διαδικασία που πρόκειται να ακολουθήσει; Σας δόθηκαν διευκρινήσεις στα ερωτήματά σας; Επικοινώνησε ο αστυνομικός με τις δομές υποστήριξης για να παρασχεθεί η κατά περίπτωση βοήθεια; Ενημερωθήκατε ότι έχετε τη δυνατότητα να μεταφερθείτε άμεσα σε ασφαλές μέρος; Σας ζητήθηκαν πληροφορίες που θα βοηθούσαν στη σύλληψη του δράστη; Σας δόθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική εξέταση (εφόσον απαιτούνταν);».

Οι αντιδράσεις

Από την πλευρά τους οι συνδικαλιστές αστυνομικοί αντιδρούν θέτοντας μία σειρά από ερωτήματα, κάνοντας λόγο για «φωστήρες» που με ελαφρότητα δρομολόγησαν αυτή την εξέλιξη. Για παράδειγμα, ρωτούν ποια θα είναι για τους αστυνομικούς η κατάληξη σε μία πιθανή κακόβουλη κριτική (όταν για παράδειγμα ο καταγγέλλων ή η καταγγέλλουσα είναι ανώνυμη ή η καταγγελία αβάσιμη).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων:

«Έντονο προβληματισμό, αγανάκτηση και πολλά ερωτηματικά, ως προς τα πραγματικά της κίνητρα, προκαλεί η πρόσφατη διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με αντικείμενο τη δυνατότητα αξιολόγησης … από τα ίδια τα θύματα (!), των αστυνομικών που χειρίζονται υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας!

Σύμφωνα με όσα δρομολογούνται με απίστευτη ελαφρότητα, υποχρεούμαστε, λοιπόν, να ρωτήσουμε τους «φωστήρες»:

Χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς καμία τεκμηρίωση και με επιχειρήματα που δεν αντέχουν στην κοινή λογική, ποιος ιθύνων νους μπορεί να μας εξηγήσει ή να μας διαβεβαιώσει για την κατάληξη μιας πιθανής, κακόβουλης κριτικής προς έναν αστυνομικό, όταν ο καταγγέλλων θα είναι ανώνυμος και ενδεχομένως αβάσιμη η καταγγελία του;
Πώς, τελικά, θα ελεγχθεί αυτός και η καταγγελία του για να αποδοθεί δικαιοσύνη και το κυριότερο
Πώς θα διορθωθούν υπαρκτά ή μη, κακώς κείμενα;
Η λογική του «κυτίου παραπόνων» εφαρμόστηκε και αλλού. Ας ψάξουν, λοιπόν, τα αποτελέσματά του, αυτοί οι οποίοι σκαρφίστηκαν επικοινωνιακά τεχνάσματα και αν όντως θέλουν να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τα αποτελέσματα, δεν έχουν παρά να τοποθετήσουν ένα «κυτίο παραπόνων» έξω από το γραφείο τους στην Κατεχάκη. Είναι βέβαιο ότι θα εκπλαγούν από αυτά που ο κάθε ανώνυμος θ’ αφήσει μέσα…

Ας ξεκινήσουν, επομένως, από τα του οίκου τους και αφού το αποτέλεσμα θα δικαιώσει τις πρωτοβουλίες τους, όσον αφορά στο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, τότε ας συνεχίσουν στα αποδεκατισμένα, με δική τους ευθύνη, Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας για να δούμε τα έργα και τις ημέρες τους.

Όταν αποτυγχάνεις να ελέγξεις τα του οίκου σου, όταν περιμένεις «φως» από αυτούς οι οποίοι ακόμα και σήμερα αποκαλούν τον αστυνομικό «μπάτσο», τότε ο μόνος δρόμος που σου μένει, είναι να πας σπίτι σου.

Δυστυχώς για εμάς, αλλά και για τον ελληνικό λαό, με αυτά σας τα καμώματα «γελάνε και τα τσιμέντα της Κατεχάκη».

Δείτε παρακάτω τα έγγραφα:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.