Βόλος: Συνταξιούχος έπεσε θύμα απάτης – Έκαναν «φτερά» 80.000 ευρώ

Τον έπεισαν να επενδύσει τα χρήματα σε «χρηματιστηριακό παιχνίδι»

Βόλος: Συνταξιούχος έπεσε θύμα απάτης – Έκαναν «φτερά» 80.000 ευρώ

«Επενδυτικός σύμβουλος» που μιλούσε άπταιστα ελληνικά, επικοινώνησε τηλεφωνικά με έναν συνταξιούχο στον Βόλο και τον έπεισε να επενδύσει τα χρήματά του σε προγράμματα που θα του πρότεινε.

Συναίνεσε να δώσει χρήματα για να εγγραφεί σε πλατφόρμα επενδύσεων και συμμετείχε στο χρηματιστηριακό παιχνίδι. Αυτό που υποσχέθηκε το μέλος του κυκλώματος με σκοπό την εξαπάτηση του συνταξιούχου ήταν πως το ποσό που θα κληθεί να επενδύσει είναι μηδαμινό σε σχέση με τις υποτιθέμενες υπέρογκες αποδόσεις στις τοποθετήσεις.

Ο «επενδυτικός σύμβουλος» ξεκίνησε να εξαπατά τον πελάτη από το 2020 και πριν λίγες ημέρες ο συνταξιούχος ζήτησε βοήθεια από την αστυνομία και την εισαγγελία. Ενώ ενημέρωνε το θύμα του για τις αποδόσεις που είχαν οι κινήσεις «ματ», ξαφνικά εξαφανίστηκε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Εισαγγελία διέταξε προκαταρκτική και άρση τηλεφωνικού απορρήτου καθώς το θύμα εξήγησε στις αρχές πως έχουν χαθεί περισσότερα από 80.000 ευρώ, ενώ κατέθεσε πως είχε επικοινωνία μόνο με ένα πρόσωπο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.