ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χανιά: Σε διαθεσιμότητα ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και ο ειδικός φρουρός που κατηγορούνται για εκβιασμό

Η δράση τους φέρεται να είχε ξεφύγει από τα στενά υπηρεσιακά όρια

Χανιά: Σε διαθεσιμότητα ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και ο ειδικός φρουρός που κατηγορούνται για εκβιασμό

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αξιωματικός, που συνελήφθη την Κυριακή (27/8) στα Χανιά κατηγορούμενος για εκβίαση, δωροληψία υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του και παράβαση καθήκοντος, καθώς και ο ειδικός φρουρός, που συνελήφθη για συνέργεια σε εκβίαση.

Παράλληλα σε βάρος τους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Οι υπολογιστές στο γραφείο και το σπίτι του 53χρονου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. ερευνώνται σχολαστικά, καθώς η δράση του φέρεται να είχε ξεφύγει από τα στενά υπηρεσιακά όρια.

Ειδικότερα, φέρεται να εμπλέκεται σε πολλά περιστατικά εκβιασμού, με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή του ότι «εκβίαζε συστηματικά ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής (σ.σ. Χανιά), απαιτώντας και λαμβάνοντας χρηματικά ποσά».

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας απήγγειλε τις κατηγορίες της εκβίασης κατ’ επάγγελμα (σε βαθμό κακουργήματος), της δωροληψίας και της παράβασης καθήκοντος στον 53χρονο, αλλά και της συνέργειας στην εκβίαση στον γιο του.

Οι δύο άνδρες θα οδηγηθούν ενώπιον της ανακρίτριας Χανίων στις 9:30 το πρωί της Τετάρτης, 30 Αυγούστου.

Σημειώνεται πως για τη σύλληψη του 53χρονου κινητοποιήθηκε η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και μάλιστα χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί άρση απορρήτου των επικοινωνιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.