ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γιοχάνες Χαν για εκχώρηση Μακεδονίας: «Συγχαίρω τους δυο ηγέτες» (φωτο)

Γιοχάνες Χαν για εκχώρηση Μακεδονίας: «Συγχαίρω τους δυο ηγέτες» (φωτο)

Ο Επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν, έστειλε τα συγχαρητήριά του στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ για τη συμφωνία των Πρεσπών με αφορμή την επικύρωσή της από την ελληνική Βουλή.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών που επιλύει το ζήτημα του ονοματολογικού μεταξύ της Ελλάδας και της σύντομα Βόρειας Μακεδονίας είναι μια ιστορική στιγμή για τις δύο χώρες, την περιοχή και την Ευρώπη στο σύνολό της. Συγχαίρω τους ηγέτες στις δύο πλευρές για το θάρρος και το όραμά τους», γράφει στην ανάρτησή του στο Τwitter o Αυστριακός επίτροπος.

Και συμπληρώνει:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτή η επιτυχία δεν θα μπορούσε να συμβεί χωρίς τη σταθερή προοπτική ένταξης στην ΕΕ για την Βόρεια Μακεδονία. Αυτή είναι η δύναμη έλξης που ασκεί η ΕΕ, που φέρνει σταθερότητα και ευημερία στην περιοχή, σε μια περίοδο ανόδου αποσταθεροποιητικών δυνάμεων. Είμαι προσωπικά πολύ χαρούμενος που το μακρύ ταξίδι προς τις Πρέσπες άρχισε με τη συμφωνία του Πρζίνο του 2015, στην οποία μεσολάβησα και η οποία επέτρεψε στη Βόρεια Μακεδονία να ξεπεράσει μια βαθιά πολιτικιή κρίση. Έκτοτε η χώρα ξεκίνησε βαθιές μεταρρυθμίσεις και ρύθμισε τα θέματά της με τους γείτονες. Αυτό θα πρέπει να αποτελέσει έμπνευση για ολόκληρη την περιοχή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.