Η ΕΥΠ ζητάει να προσλάβει πράκτορες που να ξέρουν «μακεδονικά»!

Η ΕΥΠ ζητάει να προσλάβει πράκτορες που να ξέρουν «μακεδονικά»!

Το ελληνικό κράτος έχει αποφασίσει ως φαίνεται να αναγνωρίζει «μακεδονική» γλώσσα και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε 302 προσλήψεις στην ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών) και ένα από τα κριτήρια είναι η γνώση της «μακεδονικής» γλώσσας.

Συγκεκριμένα, στο ΦΕΚ με ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 2019 και αριθμό φύλλου 4 αναφέρεται «Προκήρυξη πλήρωσης με Μεικτό Σύστημα Αντικειμενικών Κριτηρίων (Μόρια) και Αξιολόγησης Ειδικότερων Προσόντων, 302 Κενών Τακτικών Θέσεων (Κλάδων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ) της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών».

Ανάμεσα στις μοριοδοτούμενες ξένες γλώσσες για τους υποψηφίους είναι και η μακεδονική (νοτιοσλαβική) γλώσσα, όπως αναφέρει το ΦΕΚ. Αφορά τις πενήντα έξι ( 56) θέσεις του Κλάδου ΠΕ7 Μεταφραστών – Διερμηνέων – Ακροατών.

Μετά την υπογραφή και την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν και η κυβέρνηση υποστήριζε πως η ελληνική πλευρά δεν αναγνωρίζει μακεδονική γλώσσα στα Σκόπια, φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού αναγράφεται στο ΦΕΚ (σελίδα 5)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.