ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ 11 ΑΚΑΜ μεταξύ των οποίων και ο Τούρκος

Ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ 11 ΑΚΑΜ μεταξύ των οποίων και ο Τούρκος

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ» ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ των Ακολούθων Άμυνας (ΑΚΑΜ) στην Ελλάδα 11 κρατών – μελών (κ-μ) του ΝΑΤΟ (Αλβανία, Βουλγαρία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία και Τουρκία) επί των εξελίξεων αναφορικά με το πρόσφατα διαπιστευμένο Κέντρο Αριστείας Ενοποιημένης Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Άμυνας [Integrated Air and Missile Defense (IAMD) Center of Excellence (CoE)], το οποίο εδρεύει στα Χανιά.

Ειδικότερα, οι ΑΚΑΜ ενημερώθηκαν για την αποστολή, τις εγκαταστάσεις, τους τομείς ενδιαφέροντος και τις προοπτικές (Way Ahead) του Κέντρου, ενώ έλαβε χώρα και μια σύντομη αναδρομή στα βήματα που έχουν πραγματοποιηθεί από τη γέννηση της ιδέας δημιουργίας του μέχρι την υλοποίηση αυτής.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, τονίστηκε επίσης η ιδιαίτερη σημασία της Ενοποιημένης Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Άμυνας και επισημάνθηκε η προσφορά της Ελλάδος στη Συμμαχία και σε Εταίρους με ένα ακόμη πιστοποιημένο πολυεθνικό Κέντρο Αριστείας, το οποίο αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς στον συγκεκριμένο τομέα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το εν λόγω Κέντρο ενεργοποιήθηκε ως «NATO Military Body» και απέκτησε «International Status» μετά από απόφαση του North Atlantic Council (NAC), η οποία ελήφθη την 25η Ιανουαρίου 2021 (https://geetha.mil.gr/kentro-aristeias-enopoiimenis-antiaeroporikis-kai-ntipyraylikis – amynas/). Πλέον, το IAMD CoE αποτελεί το 27ο διαπιστευμένο Κέντρο Αριστείας της Συμμαχίας (NATO Accredited Centre of Excellence).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.