ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σημαντική εξέλιξη στις επικοινωνίες του Ε.Σ. – 3.500 τηλέφωνα πεδίου μάχης μέσω offsets στα ΝΗ-90

Σημαντική εξέλιξη στις επικοινωνίες του Ε.Σ. – 3.500 τηλέφωνα πεδίου μάχης μέσω offsets στα ΝΗ-90

Μια σημαντική επιτυχία κατέγραψε η ελληνική αμυντική βιομηχανία με την επιλογή από τον Ελληνικό Στρατό και την ευρωπαϊκή κοινοπραξία κατασκευής του ελικοπτέρου ΝΗ-90 (ΕADS International) του τηλεφώνου πεδίου πεδίου μάχης MLT FTL-25 ως μέρος των αντισταθμιστικών για την προμήθεια του ΝΗ-90. Συνολικά θα αγοραστούν 3.500 τηλέφωνα αξίας 5,5 εκατ. ευρώ Και θα δώσουν λύση σ’ένα από τα πιεστικά προβήματα στο τομέα επικοινωνιών του Ε.Σ.

Το τηλέφωνο χρησιμοποιείται από άλλες τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, ενώ η κατασκευάστρια εταιρεία Miltech, βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με βορειοαφρικανική χώρα για την πώληση 12.000 τηλεφώνων, ενώ επίσης ο Ε.Σ. χρειάζεται άλλα 12.000 τηλέφωνα. Ήδη έχει παραλάβει μία ποσότητα στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΡΜΗΣ ΙΙ.

To πιο σημαντικό είναι ότι επιτέλους μέρος αντισταθμιστικών οφελών μιας σημαντικής προμήθειας κατευθύνεται άμεσα στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία και αυτό πρέπει να έχει συνέχεια. Υπάρχουν μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ (μεταξύ 50 και 70 εκατ. ευρώ) πραγματική αξία που μπορούν και πρέπει να κατευθυνθούν στην αμυντική βιομηχανία.

Υπάρχουν τουλάχιστον δέκα ελληνικές αμυνιτκές βιομηχανίες (INTRACOM, Theon Sensors, GMC κλπ) που μπορούν να αναλάβουν κρίσιμο έργο αντισταθμιστικών οφελών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.