ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Παράδοση περισκοπίων νυκτερινής οδήγησης για τα νέα Leopard του ΕΣ από την Theon Sensors

Παράδοση περισκοπίων νυκτερινής οδήγησης για τα νέα Leopard του ΕΣ από την Theon Sensors

Ολοκληρώθηκαν από την ελληνική εταιρία ηλεκτροοπτικών Theon Sensors, οι παραδόσεις των περισκοπίων νυκτερινής οδήγησης NX-175C για τα άρματα οικογενείας Leopard του Ελληνικού Στρατού.

Πρόσφατα ο Ελληνικός Στρατός αποδέχθηκε την τελευταία παρτίδα περισκοπίων που προορίζονται για χρήση σε 12 Τεθωρακισμένα Οχήματα Περισυλλογής. Το σχετικό συμβόλαιο είχε υπογραφεί μεταξύ της Theon Sensors και της γερμανικής Rheinmetall Landsysteme. Κατά την ίδια περίοδο επίσης παραδόθηκαν και έγιναν αποδεκτά από τον ΕΣ 16 συστήματα περισκοπίων νυκτερινής οδήγησης για 8 γεφυροφόρα άρματα με φορέα Leopard 1GR και γέφυρα Leguan (τα οχήματα του τύπου φέρουν δύο περισκόπια έκαστο)βάσει συμβολαίου μεταξύ της Theon Sensors και της Krauss-Maffei Wegmann (KMW). Εν τω μεταξύ συνεχίζονται παραδόσεις συστημάτων νυκτερινής οδήγησης για τα άρματα του Leopard 2HEL σύμφωνα με άλλο συμβόλαιο μεταξύ των δύο εταιριών. Μέχρι στιγμής έχουν παραδοθεί 33 περισκόπια από σύνολο 172 παραγγελθέντων μονάδων. Η Theon Sensors συμμετέχει επίσης στο πρόγραμμα κατασκευής των νέων αρμάτων με την κατασκευή, κατόπιν αδείας του σκοπευτικού Oculararm κατόπιν απευθείας συμβολαίου με την Rheinmetall Defense Electronics. Αλλα μοντέλα του συστήματος νυκτερινής οδήγησης της εταιρίας έχουν παραδοθεί προς χρήση σε οχήματα M113, Λεωνίδας, και PzH 2000, ενώ έχουν αναληφθεί συμβόλαια για εξαγωγές προς Αυστραλία, Χιλή, Ολλανδία και Ισπανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.