Η απίστευτη ελαφρότητα της ελληνικής διπλωματίας: Η αυτοπαγίδευση Δένδια στην «τουρκική» Τρίπολη

Τι γύρευε «η αλεπού στο παζάρι;» - Μας εξέθεσε διεθνώς

Η απίστευτη ελαφρότητα της ελληνικής διπλωματίας: Η αυτοπαγίδευση Δένδια στην «τουρκική» Τρίπολη

Εκτεθειμένη στα μάτια του ελληνικού λαού είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο ΥΠΕΞ Ν.Δένδιας μετά το χωρίς λόγο εθιμοτυπικό υποτίθεται ταξίδι του στην Τρίπολη της Λιβύης όπου η φιλότουρκη κυβέρνηση του εθνικά Τούρκου Αμπντουλχαμίντ Ντμπέιμπα  δεν του επέτρεψε ούτε να κατέβει από το αεροσκάφος επιχειρώντας να τον συναντήσει και προσπάθησε μάλιστα να τον κρατήσει και όμηρο!

Πρόκειται για έναν εξευτελισμό άνευ ορίων που εκθέτει την χώρα διεθνώς ενώ το βασικό ερώτημα είναι πως ήρθε στον Νίκο Δένδια αυτή ιδέα να επισκεφτεί «εθιμοτυπικά» την Τρίπολη και να συναντηθεί με ποιούς;

Ποιος ήταν ο λόγος να συναντηθεί με τον Μ.Μένφι τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης σε… εθχρικό έδαφος ; Γιατί ήταν σίγουρο ότι οι φιλότουρκοι της Τρίπολης θα το εκμεταλλευόντουσαν και θα νομιμοποιούσαν την στάση τους στο τουρκολιβυκό μνημόνιο με μία επίσημη συνάντηση με το Ν.Δένδια ήθελε δεν ήθελε.

Με την επίσκεψη αυτή ο Νίκος Δένδιας ήταν σαν να αναγνώριζε την κυβέρνηση της Τρίπολης, γιατί όλοι ήξεραν πως θα επισκέπτονταν Τρίπολη και Βεγγάζη, και το κυριότερο τις πράξεις της, δηλαδή την υπογραφή του τουρκολιβυκού μνημονίου το οποίο είναι άκρως εχθρικό για την Ελλάδα.

Αυτό επιχείρησαν να κάνουν οι τουρκόφιλοι του Ντμπέιμπα.

Ταυτόχρονα είναι μία κίνηση που δεν στηρίζει την κυβέρνηση της Βεγγάζης. Για την ακρίβεια είναι σαν πρωτίστως η Αθήνα να θεωρεί την κυβέρνηση της Βεγγάζης ως ασήμαντη, ενώ έπρεπε να συνομιλεί μόνο μαζί της και να βρίσκεται στον ίδιο χώρο μαζί της από την στιγμή μάλιστα που έχει δηλώσει δημόσια πως θα ακυρώσει το τουρκολιβυκό μνημόνιο όταν και εάν επισήμως ανέλθει στην εξουσία μέσω εκλογών.

Η Βεγγάζη έχει σαφώς έναν ελληνόφιλο προσανατολισμό αλλά στην κυβέρνηση επιμένουν να συνομιλούν με παράγοντες στην Τρίπολη απλά και μόνο για να βοηθηθούν οι ολιγάρχες φίλοι του Κ.Μητσοτάκη και του Ν.Δένδια που θέλουν να κάνουν μπίζνες.

Το πόσο «ελαφρό» είναι το ελληνικο ΥΠΕΞ φαίνεται από το γεγονός ότι κάποιος είχε οργανώσει την επίσκεψη αυτή και θα έπρεπε να μάθουμε ποιος είχε τη φαεινή ιδέα.

Μία τέτοια επίσκεψη οργανώνεται και προγραμματίζεται μήνες πριν και συντάσσεται και σχετική λίστα σχετικά με τα πρόσωπα που θα συναντηθούν.

Επίσης σημαίνει πως είχε συμφωνηθεί και με τους αντίστοιχους ανθρώπους στην Τρίπολη.

Το διαρρεόμενο αφήγημα πάντως που προέκυψε πριν από λίγο είναι ότι η Τρίπολη δεν ήταν στο πρόγραμμα του ταξιδιού του κ. Δένδια στη Λιβύη.

Όμως, με την μέθοδο των διαρροών πάντα, από το ΥΠΕΞ ανέφεραν πως, την παραμονή της επίσκεψης, ο Μένφι είχε ζητήσει να μεταβεί ο υπουργός και στην Τρίπολη για συνάντηση μαζί του.

Η συνάντηση προγραμματίστηκε με την προϋπόθεση να δει μόνο αυτόν και να μην παραβρίσκεται κανείς άλλος και αυτό κρίθηκε ως πιστευτό!

Ο Ν.Δένδιας σήμερα εξέθεσε τον ελληνικό λαό με μία επίσκεψη-«φιάσκο» που ποτέ δεν έπρεπε να γίνει. Βασικά δεν έπρεπε να πάει στην Τρίπολη η οποία είναι εχθρική περιοχή.

Θα εκτεθούμε όμως πολλαπλάσια ως χώρα αν η ελληνική κυβέρνηση συνεχίσει να αναγνωρίζει την φιλότουρκη κυβέρνηση της Τρίπολης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν θα υπάρξει καμία δικαιολογία εάν δεν είναι αυτή η πρώτη κυβερνητική απόφαση τις επόμενες ώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.