
Η Κίνα κλείνει το τελευταίο κρίσιμο τεχνολογικό κενό. Η HBM (High Bandwidth Memory) είναι η πιο προηγμένη και ακριβή μνήμη που τροφοδοτεί κάθε ισχυρό τσιπ τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο.
Ήταν το κόσμημα του στέμματος που η Κίνα υποτίθεται ότι δεν μπορούσε να κατασκευάσει.
Όχι πια. Η CXMT (ChangXin Memory Technologies) μόλις πέτυχε την HBM3, ισοφαρίζοντας την τρέχουσα τεχνολογία της Samsung και της SK Hynix.
Το κενό που η Δύση έλεγε ότι θα διαρκούσε 10 χρόνια… έχει μειωθεί σε μόλις 3 χρόνια. Και τώρα η CXMT συγκεντρώνει 4 δισεκατομμύρια δολάρια για να επιταχύνει τη μαζική παραγωγή και να κλείσει την πόρτα οριστικά.
🇨🇳ESTÁ PASANDO: China está cerrando la última brecha tecnológica crítica.
La HBM (High Bandwidth Memory) es la memoria más avanzada y cara que lleva cada chip de IA potente del mundo.
Era la joya de la corona que China supuestamente no podía fabricar.
Ya no más.
CXMT… pic.twitter.com/0ZwT31zgRH
— China en Español (@ChinaEnEsp) June 5, 2026
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.