Κατέρρευσαν οι ουκρανικές γραμμές άμυνας νότια του Μπάκχμουτ: «Στόχος μας είναι η καταστροφή του ουκρανικού Στρατού»

Το Κίεβο κινδυνεύει να χάσει μεγάλες μάχιμες μονάδες που δεν θα μπορέσει να αντικαταστήσει

Κατέρρευσαν οι ουκρανικές γραμμές άμυνας νότια του Μπάκχμουτ: «Στόχος μας είναι η καταστροφή του ουκρανικού Στρατού»

Κατέρρευσαν οι ουκρανικές γραμμές άμυνας νότια του Μπάκχμουτ και όλα δείχνουν πως η ρωσική «λαβίδα» από αυτή την κατεύθυνση θα ολοκληρωθεί, ενώ υπάρχει ρωσική διείσδυση και από τον βόρειο άξονα του μετώπου ενώ πλέον ο αντικειμενικός σκοπός των Ρώσων είναι η ολοκληρωτική καταστροφή των ουκρανικών μονάδων.

Οι ίδιοι οι Ουκρανοί παραδέχονται ότι μετά την κατάληψη από τους Ρώσους τεσσάρων κρίσιμων πόλεων νοτίως του Μπάκχμουτ, δέχονται πρωτοφανή πίεση από τις ρωσικές δυνάμεις.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ουκρανή ρεπόρτερ του TK BIKKA Victoria Khamaza, που συνεργάζεται με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, μιλά για μια «Κόλαση στο Μπαχμούτ» και για μεγάλες απώλειες των ουκρανικών ΕΔ.

Eπειδή δεν της επιτρέπεται να αναφέρει αριθμούς νεκρών μιλάει μόνο για τους τραυματίες που πηγαίνουν στα νοσοκομεία τη περιοχής.

Οι Ουκρανοί είχαν 500 τραυματίες μόνο τις τελευταίες δύο ημέρες. Για τους νεκρούς υπάρχουν αναφορές για 1.500!

Ο Ρώσος διοικητής των δυνάμεων στην Ουκρανία, Σεργκέι Σουροβίκιν έχει μία εντελώς διαφορετική αντίληψη από τους προκατόχους του.

Θεωρεί πως για να νικήσει η Ρωσία τον πόλεμο, οι ουκρανικές δυνάμεις πρέπει να καταστραφούν, δηλαδή, κανείς από τους Ουκρανούς που πολεμούν στο Μπάκχμουτ να μην είναι σε θέση να πολεμήσει ξανά, σε άλλο μέτωπο.

Αυτό άλλωστε το παραδέχτηκε και ο ιδρυτής της Wagner, Yevgeny Prigozhin.

Το διακύβευμα πλέον για τους Ουκρανούς δεν είναι η πόλη του Μπάκχμουτ αλλά να σώσουν τις 30.000 στρατιωτών που έχουν εγκλωβίσει μέσα στην πόλη.

Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της ουκρανικές δύναμης, στην Μαριούπολη των 400.000 κατοίκων πολεμούσαν 22.000 Ουκρανοί.

Το Μπάκχμουτ είναι μία πόλη 100.000 κατοίκων και μέσα στις συνοικίες του πολεμοούν 30.000 Ουκρανοί και ξένοι μισθοφόροι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.