ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κρεμλίνο: «Γελοίοι» οι περιορισμοί της ΕΕ στην έκδοση βίζας για τους Ρώσους

«Η Ευρώπη εγείρει εμπόδια στη λειτουργία της Gazprom»

Κρεμλίνο: «Γελοίοι» οι περιορισμοί της ΕΕ στην έκδοση βίζας για τους Ρώσους

Το Κρεμλίνο, σχολίασε σήμερα Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου πως η απόφαση της ΕΕ να αναστείλει πλήρως τη συμφωνία διευκόλυνσης θεωρήσεων εισόδου με τη Ρωσία είναι «γελοία».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ πρόσθεσε ότι η Μόσχα εξετάζει τώρα τρόπους να απαντήσει.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συμφώνησαν χθες να αναστείλουν πλήρως τη συμφωνία αυτή με τη Ρωσία, λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία, κάτι το οποίο σημαίνει ότι οι Ρώσοι θα χρειάζεται να περιμένουν περισσότερο και να πληρώνουν περισσότερο για την έκδοση βίζας.

Χώρες της Βαλτικής και της βόρειας Ευρώπης ασκούσαν πιέσεις να απαγορευθεί πλήρως η έκδοση θεωρήσεων εισόδου για τους Ρώσους τουρίστες που θέλουν να εισέλθουν στην ΕΕ.

«Αυτό είναι κακό για τους Ρώσους διότι θα χρειάζεται περισσότερος χρόνος και θα είναι πιο δύσκολο να εκδίδουν βίζα», σχολίασε ο Πεσκόφ.

«Πρόκειται για μία ακόμη γελοία απόφαση σε μια συνεχιζόμενη σειρά παραλογισμών», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα απαντήσει λαμβάνοντας αντίστοιχα μέτρα, εξηγώντας ότι η απόφαση της ΕΕ θα «κάνει την κατάσταση πιο δύσκολη και για τους Ευρωπαίους» και ότι η Μόσχα θα απαντήσει με τρόπο «που εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντά της».

Παράλληλα ο Πεσκόφ κατηγόρησε την ΕΕ ότι θέτει εμπόδια στη λειτουργία του ρωσικού κολοσσού ενέργειας, της Gazprom, μία ημέρα αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη λόγω εργασιών συντήρησης στον αγωγό Nord Stream.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου εξήγησε ότι η κατάσταση με τον Nord Stream είναι δύσκολη και ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μόσχα στην εύρεση εξοπλισμού για τη συντήρησή του οφείλονται στις κυρώσεις εναντίον της.

Το Κρεμλίνο ανησυχεί για το ενδεχόμενο ουκρανικής “πρόκλησης” εναντίον του πυρηνικού σταθμού στη Ζαπορίζια

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι ανησυχεί για το ενδεχόμενο μιας «πρόκλησης» από την Ουκρανία εναντίον του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια που ελέγχεται από τη Ρωσία ενόψει της επίσκεψης σε αυτό αποστολής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ).

Η Ρωσία και η Ουκρανία κατηγορούν η μία την άλλη σήμερα ότι προσπαθούν να σαμποτάρουν την αποστολή του ΔΟΑΕ στον πυρηνικό σταθμό που βρίσκεται στη νότια Ουκρανία, με την περιοχή σήμερα να βομβαρδίζεται και τη διεθνή ομάδα να έχει καθυστερήσει να φτάσει στον σταθμό.

«Ανησυχούμε για το ενδεχόμενο μιας πρόκλησης από την ουκρανική πλευρά, με δεδομένο ότι ο βάρβαρος και προκλητικός βομβαρδισμός δεν έχει σταματήσει», τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τον ΔΟΑΕ και επιθυμεί η αποστολή του να φτάσει στον πυρηνικό σταθμό. Εκπρόσωπος του ΔΟΑΕ δήλωσε ότι η αποστολή περιμένει σε ουκρανικό σημείο ελέγχου έπειτα από νέους βομβαρδισμούς, αλλά παραμένει αποφασισμένη να φτάσει στον πυρηνικό σταθμό σήμερα.

Μιλώντας σε εκδήλωση στη Μόσχα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ επεσήμανε: «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εγγυηθούμε ότι αυτός ο σταθμός είναι ασφαλής, ότι λειτουργεί με ασφάλεια. Και ώστε η αποστολή εκεί να προχωρήσει με όλα της τα σχέδια».

Ο σταθμός της Ζαπορίζια, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην πόλη Ενερχοντάρ, καταλήφθηκε από τις δυνάμεις της Μόσχας τον Μάρτιο, αλλά εξακολουθεί να συνδέεται με το ουκρανικό δίκτυο ηλεκτροδότησης και να τον διαχειρίζονται υπάλληλοι της ουκρανικής κρατικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας Energoatom.

Η περιοχή του πυρηνικού σταθμού δέχθηκε επανειλημμένως βομβαρδισμούς τον περασμένο μήνα, για τους οποίους το Κίεβο και η Μόσχα επιρρίπτουν η μια στην άλλη την ευθύνη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.