ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Λευκός Οίκος: «Η Χαμάς είναι βάρβαρη – Μπορεί να εκτελέσει τους αιχμαλώτους»

Δεν γνωρίζουν αν είναι Αμερικανοί ανάμεσά τους

Λευκός Οίκος: «Η Χαμάς είναι βάρβαρη – Μπορεί να εκτελέσει τους αιχμαλώτους»

Ο Λευκός Οίκος, ο οποίος δεν είναι ακόμη βέβαιος για την παρουσία Αμερικανών μεταξύ των αιχμαλώτων της Χαμάς, θεωρεί πως «πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη» η απειλή των εκτελέσεων από την ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζον Κίρμπι.

 «Πρέπει να τη λάβουμε σοβαρά υπόψη λόγω της βαρβαρότητας την οποία ήδη έδειξε η Χαμάς ότι είναι ικανή» να κάνει, δήλωσε ο Κίρμπι μιλώντας στο δίκτυο CNN.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει προγραμματίσει να μιλήσει εντός της ημέρας, την τέταρτη ημέρα του πολέμου που ξέσπασε μετά την άνευ προηγουμένη φονική επίθεση της Χαμάς, κατά την οποία τουλάχιστον 11 Αμερικανοί πολίτες έχασαν τη ζωή τους.

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση απείλησε χθες, Δευτέρα, να εκτελέσει αιχμαλώτους ως απάντηση στα ισραηλινά πλήγματα που πληθαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας.

 «Δεν ξέρουμε με βεβαιότητα» αν Αμερικανοί είναι στα χέρια της Χαμάς, διευκρίνισε ο Κίρμπι, μετά την εκτίμηση χθες του Τζο Μπάιντεν ότι αυτό είναι «πιθανό».

Ακόμη κι αν είχε αποδειχθεί η παρουσία Αμερικανών πολιτών, «δεν ξέρουμε πού βρίσκονται, δεν ξέρουμε υπό ποιές συνθήκες κρατούνται», δήλωσε. «Είναι μια ζώνη ενεργού πολέμου, γεγονός που περιπλέκει τις επιλογές», προειδοποίησε.

 «Προσφέραμε στους Ισραηλινούς πρόσθετη βοήθεια στο θέμα των υπηρεσιών πληροφοριών και τεχνογνωσία στην ανάκτηση ομήρων», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η Ουάσινγκτον δεν θέλει να βλέπει αθώους πολίτες να σκοτώνονται στη Γάζα και στο Ισραήλ

Στη συνέντευξή του στο CNN, ο Κίρμπι δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ δεν θέλουν να βλέπουν αθώους πολίτες να σκοτώνονται πουθενά, συμπεριλαμβανομένης της Γάζας και του Ισραήλ.

 «Σε αυτό που έχουμε εστιάσει είναι να διασφαλίσουμε ότι το Ισραήλ έχει ό,τι χρειάζεται για να αμυνθεί και να αναλάβει δράση εναντίον της Χαμάς, κι ενώ η πρώτη δόση της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας κατευθύνεται στο Ισραήλ καθώς μιλάμε», τόνισε.

Όταν ρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ εξέδωσαν οποιαδήποτε προειδοποίηση στο Ισραήλ σε σχέση με θανάτους αμάχων, ο Κίρμπι απάντησε: «Δεν θέλουμε να βλέπουμε αθώους πολίτες να σκοτώνονται πουθενά στον κόσμο και αυτό ασφαλώς περιλαμβάνει τη Γάζα και το Ισραήλ».
Τόσοι πολλοί αθώοι πολίτες έχουν σκοτωθεί ήδη από τη Χαμάς μετά την επίθεσή της στο νότιο Ισραήλ το Σάββατο, πρόσθεσε.

«Ως μια ζωντανή δημοκρατία, το Ισραήλ μοιράζεται πολλές από τις αξίες μας και τα συμφέροντά μας και σίγουρα μια από τις αξίες αυτές είναι ο σεβασμός για τη ζωή», πρόσθεσε. «Και είμαστε πάντα καλύτερα μαζί όταν τηρούμε αυτό τον σεβασμό για τη ζωή και το δίκαιο του πολέμου επίσης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Κίρμπι δήλωσε επίσης στο CNN και το MSNBC ότι η πρώτη δόση της πρόσθετης αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας μεταφέρεται ήδη στο Ισραήλ και εκτιμά πως θα ακολουθήσουν και άλλες δόσεις πρόσθετης βοήθειας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.