ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γερμανικά Eurofighter EF-2000 εναντίον ρωσικών Su-27 στην Βαλτική

Πτήσεις που οξύνουν την κατάσταση στην Εσθονία

Γερμανικά Eurofighter EF-2000 εναντίον ρωσικών Su-27 στην Βαλτική

Ένα σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε κοντά στον εναέριο χώρο της Εσθονίας αποδεικνύοντας πως η τόσο μεγάλη συσσώρευση στρατιωτικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Ευρώπη μπορεί να αποτελέσει τη θρυαλλίδα για ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Αεροσκάφη Eurofighter Typhoon της βρετανικής και της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας απογειώθηκαν για να «συνοδέψουν» μια ομάδα ρωσικών αεροσκαφών κοντά στον εναέριο χώρο της Εσθονίας σε πτήση πρ0ς τον θύλακα του Καλίνιγκραντ.

Έτσι μετά το drone στην Κριμαία οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις θέλησαν να δοκιμάσουν την τύχη τους στην Βαλτική αλλά τα ρωσικά Su-27 ήταν παρόντα και έτσι δεν σκέφτηκε κανένας πιλότος Εurofighter να προχωρήσει περισσότερο.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 17 Μαρτίου 2023, ανέφερε το Σάββατο (18/3) η υπηρεσία Τύπου της Πολεμικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Δύο Typhoon αναχαίτισαν ένα ρωσικό Tupolev-134, συνοδευόμενο από ένα μεταγωγικό αεροπλάνο Antonov-12 και δύο μαχητικά Sukhoi-27.

Η Γερμανία και η Βρετανία περιπολούν από κοινού στον ουρανό πάνω από την Εσθονία.

Στις 15 Μαρτίου, σε ένα άλλο επεισόδιο, μαχητικά αεροσκάφη των δύο χωρών εστάλησαν για να αναχαιτίσουν τα ρωσικά Ilyushin-78 και Antonov-14 κοντά στον εναέριο χώρο της Εσθονίας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι όλες οι πτήσεις ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών προς την περιοχή του θύλακα του Καλίνινγκραντ και αντίστροφα πραγματοποιούνται πάνω από διεθνή ύδατα σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.