ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Ν.Δένδιας: «Ό,τι είναι πέραν των 3 ναυτικών μιλίων από την Τουρκία είναι ελληνικό»

Μήνυμα του ΥΠΕΘΑ σε πολλούς αποδέκτες

Ν.Δένδιας: «Ό,τι είναι πέραν των 3 ναυτικών μιλίων από την Τουρκία είναι ελληνικό»

Σε μια δυναμική συνέντευξη με μήνυμα σε αποδέκτες και στο εσωτερικό, για τα κυρίαρχα δικαιώματα της χώρας απέστειλε ο Νίκος Δένδιας.

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις διεκδικήσεις της Άγκυρας. Σχολιάζοντας την παρενόχληση Καλύμνιων ψαράδων στα Ίμια τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Την Συνθήκη της Λωζάνης μπορούν να την διαβάζουν εύκολα οι Τούρκοι και εμείς. Το πως ό,τι είναι πέρα από 3 μίλια της Τουρκίας είναι ελληνικό το ξέρουν πάρα πολύ καλά, το ξέρουμε και εμείς» και ουσιαστικά λέει και σε όσους εντός της χώρας μιλούν για συζητήσεις σε διάφορα θέματα εθνικής κυριαρχίας.

Πρόσθεσε με νόημα: «Προσπαθούν να δημιουργήσουν θέμα νησιών, για να έχουν μια δεύτερη γραμμή άμυνας στην απολύτως έωλη πρώτη γραμμή τους άμυνας, ότι τα νησιά δεν δικαιούνται Υφαλοκρηπίδας και Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Δημιουργούν, δηλαδή, και μια δεύτερη αμφισβήτηση, η οποία δεν μπορεί να γίνει παραδεκτή».

Για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αίγυπτο έπειτα από 12 χρόνια

«Η υπογραφή της Ελληνο – Αιγυπτιακής συμφωνίας είναι η απάντηση του Δικαίου απέναντι στο παράλογο που συνιστά το Τουρκο – Λιβυκό μνημόνιο και οι κατανοήσεις τους με την Αίγυπτο είναι σαφέστατες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να καλλιεργήσουν σχέσεις με την Τουρκία. Ποτέ εμείς δεν το βλέπουμε ανταγωνιστικά ή αποκλειστικά. Αλλά πρέπει να ξέρουν πάντα ότι οι πρώτοι, ειλικρινείς και διαρκείς φίλοι τους είναι η Ελλάδα».

Για το ΝΑΤΟ και τις ίσες αποστάσεις απέναντι σε Τουρκία και Ελλάδα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το ΝΑΤΟ πρέπει να αντιληφθεί δύο πράγματα στην εξέλιξή του: Πρώτον, ότι είναι μια συμμαχία αξιών. Δεν είναι μόνο μια συμμαχία κρατών. Δεν είμαι βέβαιος ότι το έχει καταλάβει απολύτως. Αντίθετα, στην προσπάθειά του να εξευμενίσει την Τουρκία ή να κρατήσει την Τουρκία εντός των ορίων της συμμαχίας, ανέχεται ιστορικά συμπεριφορές που είναι στα όρια του απαράδεκτου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.