ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βλάβη στο βρετανικό αεροπλανοφόρο Queen Elisabeth – Θα συμμετείχε σε επιχειρήσεις εναντίον των Χούθι

Προβληματισμός για τη βλάβη στο βρετανικό αεροπλανοφόρο

Βλάβη στο βρετανικό αεροπλανοφόρο Queen Elisabeth – Θα συμμετείχε σε επιχειρήσεις εναντίον των Χούθι

Το βρετανικό αεροπλανοφόρο Queen Elisabeth II που ξεκίνησε για την Ερυθρά Θάλασσα για να συμμετάσχει σε επιχειρήσεις εναντίον των Χούθι, παρουσίασε σημαντικές βλάβες, με αποτέλεσμα να ξεμείνει λίγο έξω από τις ακτές της Αγγλίας.

Το βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό σε ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι κατά την διάρκεια των τακτικών ελέγχων πριν τον απόπλου του αεροπλανοφόρου HMS Queen Elizabeth, εντοπίστηκαν προβλήματα στην προπέλα του πλοίου και ως εκ τούτου δεν θα αποπλεύσει για την άσκηση «Steadfast Defender» του NATO και στην θέση του θα αναπτυχθεί το αεροπλανοφόρο HMS Prince of Wales, το οποίο θα αποπλεύσει το συντομότερο δυνατό.

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 2022, το αεροπλανοφόρο HMS Prince of Wales αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα μετά τον απόπλου από το λιμάνι του Πόρτσμουθ και αναγκάστηκε να αγκυροβολήσει σε κοντινό λιμάνι. Επιθεώρηση από δύτες εντόπισε «σημαντικές ζημιές» στην προπέλα και «επιφανειακές φθορές» στο πηδάλιο του, με αποτέλεσμα το πολεμικό πλοίο αξίας 3 δισεκατομμυρίων λιρών, μήκους 280 μέτρων και εκτοπίσματος 65.000 τόνων να τεθεί εκτός επιχειρησιακής λειτουργίας.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο έχει «ιστορικό» με ζημιές και ατυχήματα. Στα τέλη του 2020 είχε πλημμυρίσει το μηχανοστάσιο, με αποτέλεσμα να προκληθεί σοβαρή ζημιά σε καλωδιώσεις και σε ηλεκτρικά συστήματα του πλοίου, ενώ τα πρώτα δύο χρόνια της επιχειρησιακής του λειτουργίας είχε αναπτυχθεί μόνο για λιγότερες από 90 ημέρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, φαίνεται ότι πλέον το Royal Navy δεν έχει άλλη επιλογή από το να αναπτύξει το HMS Prince of Wales παρά το γεγονός ότι επέστρεψε πριν λίγους μήνες στις θάλασσες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.