H αντιαεροπορική άμυνα της Ταϊβάν κατέρριψε κινεζικό drone που εισέβαλε στον εναέριο χώρο της (upd)

Σταθμεύουν στο νησί Kinmen λίγα μίλια από τις κινεζικές ακτές

H αντιαεροπορική άμυνα της Ταϊβάν κατέρριψε κινεζικό drone που εισέβαλε στον εναέριο χώρο της (upd)

Ταϊβανέζοι στρατιώτες που σταθμεύουν στο νησί Kinmen πυροβόλησαν εναντίον drones, μόλις λίγα μίλια από την κινεζική ακτή

Ο στρατός της Ταϊβάν, όπως είχε προειδοποιήσει , έριξε προειδοποιητικές βολές εναντίον drones, που αιωρούντο πάνω από ένα φυλάκιο κοντά στην ακτογραμμή της ηπειρωτικής Κίνας αργά την Τρίτη και μάλιστα σημειώθηκε κατάρριψη.

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν  drone αφού παραβίασε τον εναέριο χώρο των νησιών Κινμέν, σε μικρή απόσταση από τις κινεζικές πόλεις Σιαμέν και Κουαντζού.

Στην ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε το υπουργείο της Ταϊβάν πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να ερευνά το περιστατικό και να επιτηρεί τον εναέριο χώρο για να εγγυηθεί την ασφάλειά του.

Συμφωνείτε με το περιεχόμενο της ομιλίας του Κ.Καραμανλή κατά της κυβέρνησης για το σκάνδαλο των υποκλοπών;

  • Ναι (79%, 13.139 Votes)
  • Ίσως ναι (6%, 1.007 Votes)
  • Όχι (10%, 1.741 Votes)
  • Ίσως όχι (1%, 114 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (4%, 682 Votes)

Σύνολο ψήφων: 16.683

Loading ... Loading ...

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο νησιωτικό συγκρότημα Kinmen, μια περιοχή που ελέγχεται από την Ταϊβάν, μόλις 9 μίλια από τις κινεζικές ακτές.

Οι Ταϊβανέζοι στρατιώτες εντόπισαν drones να αιωρούνται πάνω από το νησί και έριξαν προειδοποιητικές βολές, με αποτέλεσμα τα drones να επιστρέψουν στην κοντινή πόλη Xiamen, ανέφερε το Associated Press την Τετάρτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μια δήλωση του στρατού της Ταϊβάν χαρακτήρισε τα drones ως εμπορικού τύπου. Το περιστατικό σημειώνεται καθώς τόσο η Ταϊβάν όσο και η ηπειρωτική Κίνα πραγματοποιούν εκτεταμένες στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά καθώς αυξάνεται η ένταση μεταξύ τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.