ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Οι Ρώσοι «κατακλύζουν» το Τσάσιβ Γιαρ από βόρεια και ανατολικά – Μάχες από σπίτι σε σπίτι

Οι Ουκρανοί υποχωρούν και αναδιατάσσονται συνεχώς

Οι Ρώσοι «κατακλύζουν» το Τσάσιβ Γιαρ από βόρεια και ανατολικά – Μάχες από σπίτι σε σπίτι

Συνεχίζεται η ρωσική διείσδυση στην πόλη του Τσάσιβ Γιαρ στον ανατολικό και στον βόρειο τομέα, εκεί που το έδαφος είναι πεδινό, με αποτέλεσμα οι Ουκρανοί να υποχωρούν συνεχώς και να αναδιατάσσονται σε νέες θέσεις άμυνας.

Ειδικά από την βόρεια κατεύθυνση η προώθηση των Ρώσων ήταν σημαντική.

Οι μάχες διεξάγονται από σπίτι σε σπίτι και ομάδες Ρώσων Spetsnz επιχειρούν να προωθηθούν στον δυτικό τομέα του Tσάσιβ Γιαρ.

Ο δυτικός και ο κεντρικός τομέας έχουν αυξημένο βαθμό δυσκολίας καθώς βρίσκονται κτισμένοι σε υψώματα και αυτή η υψομετρική διαφορά προσφέρει πλεονεκτήματα στους αμυνόμενους.

Μπορεί λοιπόν η γρήγορη αρχική προώθηση των Ρώσων να μην έχει την ανάλογη συνέχεια.

Η περικύκλωση της πόλης δεν είναι εύκολη αποστολή λόγο ακριβώς των υψομετρικών διαφορών αλλά και του ποταμού Σεβέρσκι Ντόνετς που αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό εμπόδιο για τους Ρώσους

Από την ένταση των ρωσικών επιχειρήσεων φαίνεται πως οι Ρώσοι είναι αποφασισμένη να καταλάβουν την πόλη σε σύντομο χρονικό διάστημα καθώς βρίσκεται σε στρατηγική τοποθεσία που θα τους επιτρέπει την πρόσβαση στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις του Ντονέτσκ, όπως η Κοσταντινόβκα, το Σλαβιάνσκ και το Κραματόρσκ.

Θα καταστεί δυνατή η συνολική εκκαθάριση του Ντόνμπας.

Οι ίδιοι οι Ουκρανοί παραδέχονται πως εάν χαθεί το Τσάσιβ Γιαρ θα γίνει πολύ δύσκολη αποστολή η παραμονή τους στην περιφέρεια του Ντονέτσκ.

Η περιφέρεια του Ντονέτσκ με τη σειρά της θα αποτελέσει προγεφύρωμα για την επίθεση στο Χάρκοβο αλλά και στην Ζαπορίζια.

Σημειώνεται ότι σε αυτές περιοχές δεν είχαν δημιουργηθεί πόλεις-φρούρια όπως είχε γίνει στο Ντόνμπας και αυτό σημαίνει ότι οι Ρώσοι θα μπορούν να προελάσουν με ταχείς ρυθμούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.