Φυγάδευσαν τον Γ.Βαρεμένο από την παρέλαση στη Μελβούρνη – Οργή ομογενών: «Είσαι αλήτης – Τρέξε προδότη» – Δείτε βίντεο

Φυγάδευσαν τον Γ.Βαρεμένο από την παρέλαση στη Μελβούρνη – Οργή ομογενών: «Είσαι αλήτης – Τρέξε προδότη» – Δείτε βίντεο

Φυγάδευσε τον Γ.Βαρεμένο από την παρέλαση στην Μελβούρνη η ομάδα ασφαλείας του καθώς οι ομογενείς τον “υποδέχτηκαν” αρχικά με έντονες αποδοκιμασίες για να κινηθούν αργότερα μαζικά με συνθήματα εναντίον του.

Δεκάδες ομογενείς τον “έλουσαν” με διάφορα κοσμητικά επίθετα και τραγουδούσαν υπέρ της Μακεδονίας!

Το βίντεο είναι πραγματικά συγκλονιστικό και αποτυπώνει το μέγεθος της οργής και της αγανάκτησης του κόσμου.

Η οργή των ομογενών “ξεχτυλίχθηκε” παρουσία της πολιτικής ηγεσίας της πολιτείας της Αυστραλίας, καθώς στην παρέλαση εκτός από ομογενείς πολιτικούς παραβρέθηκαν τόσο ο πρωθυπουργός της Βικτώριας, Daniel Andrews, όσο και ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης Michael O’Brian.

Χτες ο Γ.Βαρεμένος προκάλεσε από τη Μελβούρνη λέγοντας ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών» ήταν η μεγαλύτερη διπλωματική επιτυχία της Ελλάδας από το 1974. Φαίνεται πως αυτό ήταν η “σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι”.

Ο Γιώργος Βαρεμένος πήγε στη Μελβούρνη προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, την οποία παρακολούθησαν πολλοί ομογενείς, ξεκίνησε η ομιλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Ομως, τότε ξεκίνησαν οι αποδοκιμασίες, για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ομάδες πολιτών άρχισαν να φωνάζουν «Ελλάς, Ελλάς Μακεδονία», να αποκαλούν τον κ. Βαρεμένο «αλήτη» και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «προδότες» και τον γιούχαραν σύμφωνα με την ιστοσελίδα neoskosmos.

Μάλιστα, κάποιος από τους πιο «θερμόαιμους» πέταξε και δύο μπουκάλια προς τον κ. Βαρεμένο, χωρίς αυτά να απειλήσουν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενώ η ομιλία του ήταν πολύ δύσκολο να ακουστεί, λόγω των συνθημάτων.

Λίγα λεπτά αργότερα, ενώ συνεχίζονταν οι αποδοκιμασίες, η ασφάλεια του κ. Βαρεμένου έκρινε ότι θα έπρεπε να απομακρυνθεί από τον χώρο, σύμφωνα με το ελληνικό πρόγραμμα του SBS.

Μία ημέρα νωρίτερα, κάποιοι δεν επέτρεψαν στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόξενο Δημήτρη Μιχαλόπουλο να παραστούν στην εκδήλωση για τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Παμμεσηνιακής Αδελφότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας «Ο Παπαφλέσσας».

Στη δοξολογία που έγινε στον καθεδρικό ναό του Aγ. Ευσταθίου, ο Επίσκοπος Μηλιτουπόλεως Ιάκωβος, αναφερόμενος εμμέσως στις αντιδράσεις των ομογενών για τη «Συμφωνία των Πρεσπών», ζήτησε από τους πολιτικούς να αφουγκράζονται τον λαό και τις ανησυχίες του.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος οι ομογενείς στη Νέα Υόρκη αποφάσισαν να μην στείλουν πρόσκληση σε πολιτικούς για την παρέλαση (θα γίνει στις 14 Απριλίου), για τον κίνδυνο επεισοδίων εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Δείτε το βίντεο

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=Kio8eLugJVA

Aκόμη ένα βίντεο

Γ.Βαρεμένος: «Η Συμφωνία των Πρεσπών» ήταν η μεγαλύτερη διπλωματική επιτυχία της Ελλάδας από το 1974

Σε συνέντευξη τύπου, που δόθηκε χτες στο Ελληνικό Προξενείο ο κ. Βαρεμένος είπε ότι «προσπερνά» τις ανακοινώσεις αυτών που τον χαρακτηρίζουν «ανεπιθύμητο» στην Αυστραλία, λόγω της ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών για την λύση του Μακεδονικού.

Σημείωσε όμως ότι οι δεκάδες χιλιάδες ομογενείς που συμμετείχαν στις μαζικές πορείες για την Μακεδονία που έγιναν στην Αυστραλία στις προηγούμενες δεκαετίες πρόσφεραν εθνικές υπηρεσίες.

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών σημείωσε:

«Πρόκειται για την μεγαλύτερη ελληνική διπλωματική επιτυχία από το 1974 έως σήμερα» είπε και πρόσθεσε πως «η Ελλάδα θα είναι πολλαπλά κερδισμένη σε βάθος χρόνου.

«Από την στιγμή που ο Γκρουέφσκι απομακρύνθηκε από την εξουσία που έκανε καριέρα με την πλαστογράφηση της ιστορίας ήταν μια χρυσή ευκαιρία να λυθεί το πρόβλημα της ονομασίας. Η χώρα αυτή έως τώρα λεγόταν σχεδόν από όλους Μακεδονία και τώρα λέγεται Βόρεια Μακεδονία. Οι ίδιοι αποδέχονται- και εγγράφως-ότι δεν έχουν καμιά σχέση με την αρχαία Μακεδονία και ότι η γλώσσα τους είναι σλαβική. Αυτά είναι επιτυχίες» είπε.

Αναφερόμενος σε αυτούς που διαφωνούν με την συμφωνία σημείωσε πως δεν αμφισβητεί τον πατριωτισμό κανενός αλλά ούτε και αποδέχεται να αμφισβητείται ο δικός του πατριωτισμός ή της κυβέρνησης.

«Σέβομαι την διαφορετική άποψη αλλά όλα αντιμετωπίζονται μέσω του διαλόγου. Εξάλλου ακραίες φωνές πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν.

Ο κ. Βαρεμένος ήρθε στην Αυστραλία προσκεκλημένος της Επιτροπής Εορτασμού της Εθνικής Επετείου στην οποία συμμετέχουν οι μαζικότερες οργανώσεις της ομογένειας.
Πληροφορίες του «Νέου Κόσμου» αναφέρουν ότι την τελευταία στιγμή η Επιτροπή επιδίωξε να ανακαλέσει την πρόσκληση αλλά ήταν αργά..

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=Dz7HnyA1M2M

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.