Ουκρανική δολιοφθορά σε δεξαμενές πετρελαίου στις ρωσικές περιοχές του Μπριάνσκ, του Κουρσκ και του Μπέλγκοροντ

Οι Ουκρανοί έπληξαν και παροχές ηλεκτρικού ρεύματος

Ουκρανική δολιοφθορά σε δεξαμενές πετρελαίου στις ρωσικές περιοχές του Μπριάνσκ, του Κουρσκ και του Μπέλγκοροντ

Φωτιά έπιασαν δεξαμενές πετρελαίου κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία και τη Λευκορωσία όπως αναφέρουν οι τοπικές αρχές και όπως όλα δείχνουν πρόκειται για ουκρανική δολιοφθορά με δυτική βοήθεια.

Η πυρκαγιά αυτή έρχεται μία μέρα αφότου οι ρωσικές περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία ανέφεραν ότι σημειώθηκε μία από τις μεγαλύτερες βομβιστικές επιθέσεις στο έδαφός τους από την έναρξη της εισβολής της Μόσχας στη γειτονική χώρα και μετά.

Ο κυβερνήτης της περιοχής Μπριάνσκ Αλεξάντρ Μπογκομάζ έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι δεξαμενές με πετρελαιοειδή καίγονταν στην περιοχή Σουράζσκι που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα νότια της Λευκορωσίας και 40 χιλιόμετρα βόρεια του Τσερνίχοφ της Ουκρανίας.

Η φωτιά εξαπλώθηκε σε έκταση 4.000 τετραγωνικών μέτρων, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Ο Μπογκομάζ δήλωσε ότι η πυρκαγιά περιορίστηκε τρεις ώρες αργότερα και διευκρίνισε ότι δεν υπήρξαν θύματα.

Η εφημερίδα Izvestia, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, υποστήριξε πως η πυρκαγιά ενδέχεται να προκλήθηκε από άγνωστο πυρομαχικό που έπεσε από drone.

Το Μπριάνσκ και δύο άλλες παραμεθόριες περιοχές, το Κουρσκ και το Μπέλγκοροντ, βομβαρδίστηκαν αργότερα την Τετάρτη, σύμφωνα με τους κυβερνήτες των περιοχών.

Τα πλήγματα προκάλεσαν ζημιές σε ιδιωτικές κατοικίες στο Κουρσκ και στο Μπέλγκοροντ, χωρίς να προκληθούν θύματα, δήλωσαν.

Οι επιθέσεις έπληξαν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο χωριό Σουζέμκα στο Μπριάνσκ, λιγότερο από 10 χιλιόμετρα ανατολικά της ουκρανικής περιοχής Σούμι, σύμφωνα με τον Μπογκομάζ.

Οι περιφέρειες Κουρσκ και Μπέλγκοροντ ανέφεραν την Τρίτη τουλάχιστον τρία διασυνοριακά πλήγματα στο έδαφός τους.

Οι κυβερνήτες δήλωσαν ότι προκλήθηκαν ζημιές σε εγκαταστάσεις παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και τουλάχιστον σε έναν αγωγό φυσικού αερίου.

Το Κίεβο δεν έχει αναλάβει την ευθύνη ούτε έχει διαψεύσει τις επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος, σχολιάζουν οι Moscow Times.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.