ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θέλει κοινές παραγγελίες όπλων όπως με τα εμβόλια – Η Κομισιόν να διαχειρίζεται και οι χώρες να πληρώνουν

Κοινό χρέος και διαπραγμάτευση από την Κομισιόν ζητά η πρόεδρος της

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θέλει κοινές παραγγελίες όπλων όπως με τα εμβόλια – Η Κομισιόν να διαχειρίζεται και οι χώρες να πληρώνουν

Μετά το ηχητικό της γερμανικής αεροπορίας που μιλά για επίθεση στην Κριμαία και προκαλεί τριγμούς στην γερμανική κυβέρνηση μια άλλα Γερμανίδα, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζητά την παραγωγή όπλων με μεθόδους… εμβολίων για να αντιμετωπίσουν την Ρωσία.

Δηλαδή κοινές παραγγελίες που θα γίνονται εν κρυπτώ (ακόμα δεν έχει λάβει απάντηση η ΕΕ για τις συνομιλίες μεταξύ της φον Ντερ Λάιεν και του Μπουρλά) ακόμα και για συστήματα “φαντάσματα” που θα αναφέρεται ότι θα είναι υπερ-όπλα (ότι έλεγαν και για τα εμβόλια) και συνεχείς επιδοτήσεις στα… “φιλικά” ΜΜΕ;

Για το δε χρέος αυτών των προμηθειών, υποθήκευση του μέλλοντος της ΕΕ, και όλα αυτά για αποτελέσματα που κανείς δεν γνωρίζει που θα οδηγήσουν.

Στην περίπτωσή μας που αντιμετωπίζουμε την απειλή για έναν γενικής φύσης συμβατικό πόλεμο άραγε τι οπλικά συστήματα θα αναλογούν;

Ή θα κάνουμε το άσπρο μαύρο και ότι μας δώσουν (που θα χρεωθούν όμως στο ελληνικό χρέος), κάνουν ή δεν κάνουν για τις ανάγκες μας θα λένε τα “φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ” μέσω νέου κύματος χορηγήσεων να λένε ότι είναι τα καλύτερα;

«Ένας πόλεμος στην Ευρώπη μπορεί να μην είναι “επικείμενος”, αλλά “δεν είναι αδύνατος», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην σύνοδο ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ως εκ τούτου, τόνισε, η ΕΕ πρέπει να επενδύσει περισσότερα σε εξοπλισμούς τα επόμενα πέντε χρόνια και «να δώσει προτεραιότητα στην κοινή προμήθεια αμυντικού εξοπλισμού».

Η Επιτροπή αναπτύσσει επί του παρόντος μια στρατηγική για την αμυντική βιομηχανία, βασιζόμενη στην εμπειρία χρήσης των χρημάτων των φορολογουμένων για τη στήριξη της παραγωγής εμβολίων κατά του COVID-19.

Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων, η Ούρσουλα:

«Έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε και πρέπει να κινηθούμε γρήγορα.

Η απειλή ενός πολέμου μπορεί να μην είναι επικείμενη, αλλά δεν είναι απίθανη.

Υπάρχει επείγουσα ανάγκη να ανοικοδομήσουμε, να ανεφοδιάσουμε και να εκσυγχρονίσουμε τις ένοπλες δυνάμεις των κρατών μελών. Και έτσι η Ευρώπη πρέπει να πασχίσει να αναπτύξει και να κατασκευάσει την επόμενη γενιά νικητήριων επιχειρησιακών δυνατοτήτων και να διασφαλίσουμε ότι διαθέτει επάρκεια υλικού και την τεχνολογική ανωτερότητα που ίσως να χρειαστούμε στο μέλλον.

Αυτό σημαίνει να ”επιταχύνουμε” την αμυντική, βιομηχανική μας δυνατότητα μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.

Ένας από τους κεντρικούς στόχους της στρατηγικής και του επενδυτικού προγράμματος για την ευρωπαϊκή άμυνα που θα το συνοδεύσει θα είναι να δώσουμε προτεραιότητα στην κοινή αμυντική προμήθεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως ακριβώς το κάναμε πολύ επιτυχημένα με τα εμβόλια ή για παράδειγμα με το φυσικό αέριο».  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.