ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Α.Τσελέντης για σεισμό στην Κρήτη: «Κάνει πολύ κρύο τη νύχτα -Γιατί δεν βάζουν τον κόσμο στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ;»

Α.Τσελέντης για σεισμό στην Κρήτη: «Κάνει πολύ κρύο τη νύχτα -Γιατί δεν βάζουν τον κόσμο στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ;»

Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή υποστήριξε πως μπορεί το Αρκαλοχώρι να βρίσκεται στο επίκεντρο των σεισμολόγων τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο, υπό στενή παρακολούθηση βρίσκονται κι άλλες περιοχές.

Συγκεκριμένα, έκανε σαφές πως εκτός από την πόλη της Κρήτης, ερευνώνται η Νίσυρος αλλά και η Θήβα για την σεισμική τους δραστηριότητα.

Σε ό,τι αφορά στην Κρήτη, ο κ. Τσελέντης έκανε γνωστό πως από τον Ιούνιο έχουν σημειωθεί στο νησί 2.870 σεισμοί. «Δεν πίστευα ότι ο σεισμός θα ήταν τόσο μεγάλος Ποτέ δεν είχε γίνει τόσο μεγάλος. Η περιοχή Αρκαολοχώρι όπου έγιναν οι ζημιές κατέβηκε 14 εκατοστά», επισήμανε και συμπλήρωσε ότι θα έχουμε πλούσια μετασεισμική ακολουθία. «Κάνει πολύ κρύο τη νύχτα, πρέπει να βάλουν τον κόσμο μέσα. Γιατί δεν τους βάζουν στο κλειστό του μπάσκετ;», αναρωτήθηκε ο ίδιος.

5,8 Ρίχτερ ο κύριος σεισμός

Ο Άκης Τσελέντης εξήγησε ότι ο κύριος σεισμός ήταν 5,8 Ρίχτερ, προσθέτοντας ότι το ρήγμα αυτό δεν δίνει πάνω από 6 Ρίχτερ. «Το ρήγμα αυτό δεν μπορεί να δώσει μεγάλο σεισμό», είπε αλλά συμπλήρωσε ότι «η Αττική επηρεάζεται από Θήβα και έχουμε και άλλα ρήγματα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Στην επιτροπή σεισμικού κινδύνου ασχοληθήκαμε για γύρω ρήγματα που μπορεί να δώσουν μεγάλο σεισμό και κάποιο μέλος για λίγα λεπτά δημοσιότητας βγήκε και το είπε. Δεν υπάρχει όμως καμία σχέση» κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.