ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ανεπιτυχή δοκιμή για την ανάπτυξη υπερηχητικών πυραύλων

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ανεπιτυχή δοκιμή για την ανάπτυξη υπερηχητικών πυραύλων

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι πραγματοποιήθηκε μια ανεπιτυχή δοκιμή που σχετίζεται με την ανάπτυξη υπερηχητικών πυραύλων η οποία και απέτυχε να λειτουργήσει.

«Στις 21 Οκτωβρίου, το Υπουργείο Άμυνας διεξήγαγε πείραμα συλλογής δεδομένων από το Συγκρότημα των Διαστημικών Λιμένων Ειρηνικού-Αλάσκα, Κόντιακ, Ακ [Αλάσκα], για να ενημερώσει την υπερηχητική τεχνολογική ανάπτυξη του τμήματος», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου σε δήλωσή του το βράδυ της Πέμπτης 21/10.

«Η δοκιμή δεν έγινε όπως είχε προγραμματιστεί λόγω αποτυχίας της στοίβας ενισχυτή». Ο εκπρόσωπος είπε ότι η στοίβα ενίσχυσης που χρησιμοποιήθηκε στη δοκιμή δεν ήταν μέρος του υπερηχητικού προγράμματος και δεν σχετίζεται με το Κοινό Υπερηχητικό Glide Body, το οποίο το Υπουργείο Άμυνας δοκίμασε με επιτυχία στις 20 Μαρτίου 2020.

Αξιωματούχοι άμυνας έχουν ξεκινήσει επανεξέταση για να καθορίσουν την αιτία της αποτυχίας του συστήματος ενίσχυσης, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σίγουρες ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο για την ανάπτυξη επιθετικών υπερηχητικών δυνατοτήτων στις αρχές της δεκαετίας του 2020 και αυτή η δοκιμή πτήσης είναι μέρος μιας προσπάθειας ανάπτυξης αυτής της τεχνολογίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Νωρίτερα την Πέμπτη, το Ναυτικό δήλωσε ότι διεξήγαγε δοκιμή όπλων με το στρατό, η οποία διαθέτει προηγμένες υπερηχητικές τεχνολογίες και δυνατότητες. Η συνεργασία επικεντρώθηκε στην προώθηση των εργασιών για ένα μη πυρηνικό υπερηχητικό οπλικό σύστημα και την ικανότητα του στρατού για επίθεση με Υπερηχητικά Όπλα Μεγάλου Βεληνεκούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Ιούλιο, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ δήλωσε ότι η δεύτερη δοκιμή του υπερηχητικού πυραύλου Rapid Response Weapon (ARRW) που εκτοξεύτηκε από αέρος απέτυχε όταν ο πυραυλοκινητήρας δεν αναφλέχθηκε. Η πρώτη δοκιμή απέτυχε τον Απρίλιο, όταν υπήρξε πρόβλημα με την πρώτη δοκιμή πτήσης αναμνηστικού οχήματος. Ο στρατός των ΗΠΑ αναπτύσσει τουλάχιστον τρεις τύπους υπερηχητικών όπλων – το Συμβατικό Γρήγορο Χτύπημα του Ναυτικού, το Υπερηχητικό Όπλο Μεγάλου Βεληνεκούς του Στρατού και το ARRW για την Πολεμική Αεροπορία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.