ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Sky Star 2: Το νέο κινεζικό υπερηχητικό αερόχημα φορέας κεφαλών είναι γεγονός (βίντεο)

Sky Star 2: Το νέο κινεζικό υπερηχητικό αερόχημα φορέας κεφαλών είναι γεγονός (βίντεο)

Μια πολύ ενδιαφέρουσα δοκιμή πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή η Κινεζική Ακαδημία Αεροδυναμική και Αεροναυτικής (China Academy of Aerospace Aerodynamics (CAAA)).

Πιο συγκεκριμένο το υπερηχητικό αερόχημα τύπου ‘Waverider’ Sky star-2 εκτόξευσε με βαλλιστικό πύραυλο η Κίνα την περασμένη Παρασκευή σε πεδίο δοκιμών στα βορειοδυτικά της χώρας. Το σύστημα εκτοξεύτηκε και αποκολλήθηκε από τον πύραυλο φορέα με επιτυχία. Ακολούθως το Sky star-2 πραγματοποίησε αυτόνομη πορεία με ελιγμούς σε μεγάλο ύψος για δέκα λεπτά.

Τα αεροχήματα τύπου Waveriders είναι υπερηχητικά αεροσκάφη σχεδιασμένα ώστε να αξιοποιούν τα κύματα κλονισμού που δημιουργούνται από την πτήση του αεροσκάφους, το οποίο λόγω της ειδικής σχεδίασης του αξιοποιεί την πτέρυγα του για να βελτιωθεί η σχέση ανύψωσης και οπισθέλκουσας.

Το Sky star-2 μπορεί να μεταφέρει συμβατική η πυρηνική κεφαλή, χρησιμοποιώντας την τεράστια κινητική ενέργεια που το αερόχημα έχει από τον βαλλιστικό πύραυλο φορέα. Το σύστημα Sky star-2 μπορεί κατά την τελική φάση της τροχιάς του να ελιχθεί και να αποφύγει τα αντίμετρα του εχθρού, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα του συστήματος.

Η δοκιμή αυτή είναι ένα τεράστιο βήμα της Κίνας για την αύξηση της αποτελεσματικότητας, αφού το σύστημα Sky star-2 επιτρέπει στο Πεκίνο να εξαπολύσει πυρηνικά όπλα με υψηλό επίπεδο επιβιωσιμότητας και αποτελεσματικότητας, θέτοντας νέα στάνταρντ στον τομέα της αντιβαλλιστικής άμυνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.