ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αυτά είναι τα νέα καταστροφικά drone επίθεσης Kalashnikov (φώτο-βίντεο)

Αυτά είναι τα νέα καταστροφικά drone επίθεσης Kalashnikov (φώτο-βίντεο)

Ο όμιλος Kalashnikov παρουσίασε το νέο επιθετικό drone του, με ιδιαίτερα προηγμένα λειτουργικά στοιχεία αλλά και χαρακτηριστικά τελευταίας τεχνολογίας, που θα το καταστήσουν ως το ρωσικό drone επόμενης γενιάς.

Στο πλαίσιο της έκθεσης αμυντικής βιομηχανίας και οπλικών συστημάτων, η διεθνούς φήμης ρωσική εταιρεία Kalashnikov δεν απογοήτευσε για ακόμα μια φορά, καθώς αποκάλυψε το νέο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα επίθεση του, το οποίο θα εκτελεί αποστολές επιτήρησης και αναγνώρισης, καθώς επίσης και αεροπορικές επιθέσεις.

Το νέο αυτό drone θα λέγεται «ZALA Lancet» και χάρη στα οπλικά συστήματα που θα διαθέτει, θα είναι σε θέσει να εντοπίζει και να καταστρέφει αυτόνομα, εχθρικούς στόχους στο έδαφος, στον αέρα και στην θάλασσα.

Οι τεχνολογίες αιχμής που διαθέτει το νέο drone του Kalashnikov λειτουργεί αυτόνομα, δίχως να έχει ανάγκη επίγειων συστημάτων για τον εντοπισμό στόχων και απειλών στο επιχειρησιακό του πεδίο.

Έτσι, στηρίζεται στα δικά του λειτουργικά συστήματα αναγνώρισης, πλοήγησης και επικοινωνίας, για να πραγματοποιήσει ένα «χτύπημα ακριβείας» σε ακτίνα 40 χιλιομέτρων, με το ωφέλιμο φορτίο των 3 κιλών.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα μοντέλα, το νέο αυτό UAV, το οποίο έχει βάρος απογείωσης μόνο 12 κιλών, μεταδίδει συνεχώς ένα βίντεο της εμπλοκής στόχου του για να επιβεβαιώσει την επιτυχή ολοκλήρωση της αποστολής του.

Δείτε βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.