Αδιανόητο: Η Ελλάδα εμπάργκο στην Ρωσία για την Ουκρανία & το Κίεβο έδωσε κινητήρες για πυραύλους cruise στην Άγκυρα!

Αδιανόητο: Η Ελλάδα εμπάργκο στην Ρωσία για την Ουκρανία & το Κίεβο έδωσε κινητήρες για πυραύλους cruise στην Άγκυρα!

Όπως αποκάλυψε σήμερα το defencenet.gr, η Ουκρανία ήρθε σε συμφωνία με την Τουρκία για την πώληση κινητήρα πυραύλου cruise, που θα δώσει στο τουρκικό σχέδιο μια ακτίνα της τάξης των 1000-1200 χλμ.!

Συγκεκριμένα η ουκρανική εταιρία SE Ivchenko-Progress ανέπτυξε τον κινητήρα πυραύλων ΑΙ-35, κατόπιν σχετικής απαίτησης της Τουρκίας και συμφωνίας του Κιέβου.

Η ανάπτυξη του AI-35 εντάσσεται στο τουρκικό πρόγραμμα Gezgin (φωτό), ανάπτυξης συμβατικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς (1.200 χιλιόμετρα είναι ο στόχος για την ακτίνα δράσης) για διπλή χρήση: Και από επίγειους εκτοξευτές και από θαλάσσιες πλατφόρμες!

Τα βλήματα cruise θα τοποθετηθούν στις νέες φρεγάτες TF-2000 που ναυπηγούνται τώρα και θα εισέλθουν σε υπηρεσία το 2025, αλλά πρώτοι θα παραλάβουν τα νέα βλήματα οι τουρκικές Μοίρες βαρέως πυροβολικού που μαζί με τις βαλλιστικές συστοιχίες θα σχηματίσουν το ισχυρότερο πυραυλικό οπλοστάσιο της Ευρώπης, πλην Ρωσίας.

Από ελληνικής πλευράς δεν έχει υπάρξει ούτε μία διαμαρτυρία στην Ουκρανία, την οποία όχι απλώς έχει υποστηρίξει η Αθήνα, αλλά έχει απαγορεύσει και σε όλους τους Ελληνες εξαγωγείς διαφόρων προϊόντων, κυρίως γεωργικών, να εξάγουν στην Ρωσία, προκειμένου να στηριχθεί η Ουκρανία και να πιστεί η Ρωσία να επιστρέψει την (ανέκαθεν ρωσική έτσι ή αλλιώς) Κριμαία στην Ουκρανία. Παράλογο;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.