ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Γερμανία στέλνει επιπλέον βλήματα Patriot στην Ουκρανία

Μετά από τη συμφωνία με το Ισραήλ για την αγορά του εξελιγμένου συστήματος αεράμυνας Arrow 3

Η Γερμανία στέλνει επιπλέον βλήματα Patriot στην Ουκρανία

Η Γερμανία στέλνει επιπλέον 64 βλήματα για το σύστημα Patriot στην Ουκρανία, μετά τη συμφωνία του με το Ισραήλ να πουλήσει το αντιπυραυλικό σύστημα Arrow-3 αξίας 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Γερμανία.

Να θυμίσουμε ότι ενέκριναν την Τετάρτη την πρώτη «προκαταβολή» για την αγορά του εξελιγμένου συστήματος αεράμυνας Arrow 3 από το Ισραήλ για σχεδόν τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ οι Γερμανοί βουλευτές.

Η επιτροπή προϋπολογισμού στην κάτω βουλή του κοινοβουλίου έδωσε το πράσινο φως για μια αρχική πληρωμή 560 εκατομμυρίων ευρώ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή της επιτροπής.

Η επιτροπή ενέκρινε επίσης περίπου 950 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά έξι γερμανικών συστημάτων αεράμυνας Iris-T SLM, είπε η πηγή.

Το Arrow 3 είναι το ανώτερο στρώμα της συστοιχίας πυραυλικής άμυνας του Ισραήλ, το οποίο εκτείνεται από το Iron Dome που αναχαιτίζει πυραύλους μικρού βεληνεκούς έως τους πύραυλους μεγάλου βεληνεκούς του Arrow-3 που καταστρέφουν τυχόν μη συμβατικές κεφαλές σε ασφαλές ύψος.

Το Βερολίνο σκοπεύει να συνάψει συμφωνία με το Ισραήλ για την αγορά του συστήματος Arrow-3 στο τέλος του έτους, σύμφωνα με έγγραφα προμηθειών από το υπουργείο Οικονομικών που ετοιμάστηκαν για το κοινοβούλιο.

Η Γερμανία θα χάσει μέρος ή το σύνολο των προκαταβολών της σε περίπτωση αποτυχίας της συμφωνίας, σύμφωνα με τις εφημερίδες, καθώς τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την αποζημίωση του Ισραήλ για το κόστος που είχε μέχρι τότε.

Η γερμανική Αεροπορία αναμένεται να παραλάβει το Arrow-3, το οποίο θα κοστίσει περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ περισσότερο από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί, έως το τέταρτο τρίμηνο του 2025.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενώ το Patriot και το IRIS-T καλύπτουν το μεσαίο στρώμα της αεράμυνας, το Arrow-3 – που παράγεται από την Israel Aerospace Industries (IAI) προσφέρει προστασία για το υψηλότερο στρώμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.