ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Με πύραυλο τύπου RAMPAGE πραγματοποιήθηκε το ισραηλινό πλήγμα στο Ιράν

Τι αναφέρει ισραηλινό μέσο

Με πύραυλο τύπου RAMPAGE πραγματοποιήθηκε το ισραηλινό πλήγμα στο Ιράν

Το βράδυ της Πέμπτης προς την Παρασκευή, το Ισραήλ χτύπησε το ραντάρ μιας συστοιχίας αεράμυνας που φρουρούσε το ιρανικό πυρηνικό εργοστάσιο στο Natanz με έναν υπερηχητικό πύραυλο Rampage δικής του παραγωγής.

Αυτό ανέφερε ο στρατιωτικός ανταποκριτής του ισραηλινού τηλεοπτικού καναλιού KAN, Itai Blumenthal. Ο δημοσιογράφος, τα λόγια του οποίου μεταδίδονται από τα ισραηλινά ΜΜΕ, γράφει ότι αυτός ο «ειδικός πύραυλος» κατηγορίας αέρος-εδάφους, που αναπτύχθηκε από την IMI (Αμυντική Βιομηχανία), έχει βεληνεκές 145 km και κεφαλή 150 κιλών, έχει την υψηλότερη ακρίβεια καθοδήγησης και σχεδόν άπιαστος λόγω της υπερηχητικής ταχύτητας που αναπτύσσει.

Η Defense Industry Concern παρουσίασε για πρώτη φορά τον πύραυλο Rampage το 2018 ως φθηνό ανάλογο δυτικών πυραύλων για τον ίδιο σκοπό – να χτυπήσει συστήματα αεράμυνας χωρίς να πέσουν στο οπτικό πεδίο των ραντάρ τους.

Σύμφωνα με το KAN, η επίθεση στο ραντάρ S-300 στο Natanz έγινε από αεροσκάφη F-35 από απόσταση ασφαλείας, χωρίς κίνδυνο για τους Ισραηλινούς πιλότους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ότι πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του Rampage εμφανίστηκαν αρκετές ώρες αφότου οι New York Times ανέφεραν ότι η επίθεση στο σύστημα αεράμυνας του Ιράν πραγματοποιήθηκε χρησιμοποιώντας έναν πύραυλο υψηλής τεχνολογίας ικανό να κρυφτεί από τα ραντάρ του Ιράν. Το Ισραήλ δεν έχει σχολιάσει επίσημα την επίθεση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.