Ρωσικό σφυροκόπημα στο Κραματόρσκ – Μάχες για τα κοιτάσματα άνθρακα στο Βούλενταρ (βίντεο)

Κλείνει το μέτωπο του Ντονμπάς

Ρωσικό σφυροκόπημα στο Κραματόρσκ – Μάχες για τα κοιτάσματα άνθρακα στο Βούλενταρ (βίντεο)

Σφοδρή πίεση ασκούν οι ρωσικές δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή του Ντονμπάς με το ενδιαφέρον να στρέφεται προς την περιοχή του Κραματόρσκ, μια πόλη, που αν πέσει, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, ίσως σημάνει το τέλος του πολέμου στο Ντονμπάς.

Ιδιαίτερα σφοδρές είναι οι μάχες στο Βούλενταρ όπου βρίσκονται μερικά από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα άνθρακα.

Ο ρωσικός στρατός διαβεβαίωσε ότι επέφερε σημαντικές ζημιές στον στρατό και τον εξοπλισμό των Ουκρανών στις επαρχίας Μικολάιφ και Ντνιπροπετρόφσκ.

Σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ο στρατός βομβάρδισε τις επαρχίες Ντονέτσκ και Χαρκίβ, όπου σύμφωνα με την τοπική ουκρανική εισαγγελία τραυματίστηκαν έξι άμαχοι.

Οι αυτονομιστικές «αρχές» της Ζαπορίζια κατηγόρησαν το Κίεβο ότι έχει διακόψει την παροχή φυσικού αερίου στην περιοχή.

Επέλαση του ρωσικού στρατού

Ο ρωσικός στρατός «έχει ξεκινήσει να ανασυντάσσεται ή μάλλον να αναδιαμορφώνει τις ομάδες του και προετοιμάζεται για νέες ενέργειες στο Σλοβιάνσκ, το Κραματόρσκ και το Μπάχμουτ», ανέφερε την Παρασκευή το βράδυ στο Telegram ο κυβερνήτης του Ντονέτσκ Πάβλο Κιριλένκο.

«Όλη η γραμμή του μετώπου βομβαρδίζεται αδιάκοπα», πρόσθεσε.

Το Χάρκοβο δέχθηκε πυραυλική επίθεση με αρκετούς τραυματίες, ενώ ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι αυτό που επλήγη είναι μια βάση ξένων μισθοφόρων.

Στο Ντονέτσκ, ουκρανικές πηγές αναφέρουν συνεχείς βομβαρδισμούς, σκοτώνοντας αμάχους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χαρακτηριστικό είναι ότι βομβαρδίζονται συνεχώς ήδη κατεστραμμένες πλατείες στην περιοχή χωρίς στρατιωτικό ενδιαφέρον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.