ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σερβία: «Περιμένουμε ελικόπτερα από την Γερμανία και την Κύπρο»

Αφορά τα 11 ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα Mi-35 της ΕΦ

Σερβία: «Περιμένουμε ελικόπτερα από την Γερμανία και την Κύπρο»

Ο υπουργός Άμυνας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μίλος Βούτσεβιτς μίλησε για την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κίνα στην τηλεόραση Prva.

Τόνισε ότι θα παραλάβουν και άλλα συστήματα από την Κίνα, δηλώνοντας συγχρόνως ότι αυτό δεν είναι εύκολο λόγω της πολιτικής πραγματικότητας, καθώς η Σερβία είναι περικυκλωμένη από χώρες του ΝΑΤΟ.

Είπε στο ‘Πρώτο’ κανάλι:

«Είναι καλό που ο υπουργός Μομίροβιτς ήταν στο προσκήνιο και όχι εγώ ως υπουργός Άμυνας.

 Το Υπουργείο Άμυνας δεν είναι κάτι που πρέπει να είναι πάντα στο προσκήνιο. Αυτό που αποτελεί πρόκληση για εμάς είναι ότι δεν μπορούμε πλέον να αγοράσουμε όπλα από τη Ρωσική Ομοσπονδία, λόγω πολέμων και κυρώσεων.

Από την Κίνα όμως μπορούμε, , αλλά… έρχεται η  Δύση, και μας λέει: «Γιατί το κάνετε αυτό;».

Στη συνέχεια δήλωσε ότι:

 «Μετά από 40 χρόνια έφτασε το πρώτο μεταγωγικό αεροπλάνο από την Ισπανία. Το δεύτερο θα πρέπει να φτάσει μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ νέα ελικόπτερα θα παραλάβουμε από τη Γερμανία και την Κύπρο».

Αναφερόμενος στις αγορές αυτές είπε:

«Θα έλεγα ότι πάμε στη σωστή κατεύθυνση. Αυτό δεν σημαίνει ότι κροταλίζουμε τα όπλα μας, πάντα θέλω να το τονίζω αυτό. Δεν σημαίνει τρελό ξεφάντωμα δαπανών,  ο αγώνας εξοπλισμών είναι ο πιο δυνατός και ορατός αποτρεπτικός παράγοντας για όσους δεν έχουν καλές προθέσεις για τη χώρα μας», επεσήμανε, σύμφωνα με τη σερβική ‘pink’.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, είχε δηλώσει στο σερβικό κοινοβούλιο, ότι η χώρα θα αγοράσει από την Κύπρο 11  (ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα Mi-35) τα οποία είναι ιδανικά για την ενίσχυση των σερβικών ενόπλων δυνάμεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.