Σφοδρές συγκρούσεις στην Κίνα: «Πέθαναν από την πυρκαγιά γιατί δεν πρόλαβαν να βγουν από τα σπίτια λόγω lockdown» (βίντεο)

Κοινωνική αναταραχή που εξαπλώνεται σε όλη την χώρα

Σφοδρές συγκρούσεις στην Κίνα: «Πέθαναν από την πυρκαγιά γιατί δεν πρόλαβαν να βγουν από τα σπίτια λόγω lockdown» (βίντεο)

Κοινωνικός αναβρασμός επικρατεί και πάλι στην Κίνα λόγω των διαδηλώσεων κατά των περιορισμών για τον κορωνοϊό καθώς τα lockdown που ζητούσαν συνεχώς και οι “κυβερνητικοί ειδικοί” στην Ελλάδα έχουν δημιουργήσει συνθήκες έκρηξης που μπορεί να έχουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Το νέο κύμα αντίδρασης στην πολιτική των μηδενικών κρουσμάτων καταγράφεται ύστερα από φωτιά που ξέσπασε σε συγκρότημα κατοικιών κάτι που είχε ως συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 10 άνθρωποι.

Κάτοικοι στην πόλη Ουρούμτσι επιτίθενται στις αρχές, παραβιάζοντας οδοφράγματα και φωνάζοντας «τέλος στην εποχή του lockdown».

Οι μολύνσεις αυτήν τη στιγμή στην Κίνα βρίσκονται σε υψηλά μεν επίπεδά όμως οι θάνατοι είναι πολύ λίγοι.

Ηλεκτρισμένο είναι το κλίμα στο Ουρούμτσι με τον κόσμο να κατηγορεί τις Αρχές ότι λόγω των αυστηρών περιορισμών δεν κατάφεραν οι κάτοικοι να φύγουν από τα διαμερίσματα τη στιγμή της πυρκαγιάς.

Τα ειδικά μέτρα έχουν εφαρμοστεί στην πόλη από τον Αύγουστο, με την οργή των κατοίκων να έχει φουντώσει μετά τη φονική πυρκαγιά.

Ωστόσο οι Αρχές υποσχέθηκαν την τιμωρία όσων δεν φάνηκαν συνεπείς την ώρα του καθήκοντος.

Σε πλάνα που κυκλοφόρησαν, πριν από λίγα 24ωρα, κάτοικοι φορώντας μάσκα συγκεντρώθηκαν το βράδυ στους δρόμους.

Οι σκηνές χάους αναμένεται να επαναληφθούν για καιρό και σε άλλες πόλεις της Κίνας λόγω της αγανάκτησης από τον πολύμηνο εγκλεισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.