ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κατάρριψη αμερικανικού κατασκοπευτικού δορυφόρου

Κατάρριψη αμερικανικού κατασκοπευτικού δορυφόρου

O Πρόεδρος Μπους εξουσιοδότησε το Πεντάγωνο να χρησιμοποιήσει έναν αντιβαλλιστικό…

O Πρόεδρος Μπους εξουσιοδότησε το Πεντάγωνο να χρησιμοποιήσει έναν αντιβαλλιστικό πύραυλο του αμερικανικού Ναυτικού προκειμένου να καταστρέψει έναν αμερικανικό κατασκοπευτικό δορυφόρο ο οποίος έχει παρεκκλίνει της πορείας του και πρόκειται να εισέλθει στην ατμόσφαιρα το αμέσως επόμενο διάστημα.

Θα πρόκειται προφανώς για την πρώτη επιχείρηση αυτού του είδους και θα διεξαχθεί για τον φόβο της πτώσης των συντριμμιών του σε κατοικημένη περιοχή.

Δεν αναφέρθηκε πότε θα διεξαχθεί η επιχείρηση, αλλά ο δορυφόρος αναμένεται να μπει στην ατμόσφαιρα την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου.

Σύμφωνα δε με δηλώσεις ανώτατου αξιωματούχου του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου, το «παράθυρο» της ευκαιρίας για μια τέτοια κατάρριψη θα άνοιξει τις επόμενες τρεις ή τέσσερεις ημέρες και θα κρατήσει επτά ή οκτώ ημέρες.

Θα είναι σαφώς η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται τακτικός πύραυλος για την εμπλοκή διαστημικού σώματος, ενώ οι πιθανότητες επιτυχίας της βολής είναι αδιευκρίνιστες, ωστόσο μετά από επισταμένη μελέτη της περίπτωσης, αποφασίσθηκε ότι θα ήταν καλύτερα να γίνει προσπάθεια παρά να μην γίνει και έτσι υπήρξε και η σχετική εισήγηση στον πρόεδρο ο οποίος έδωσε την έγκρισή του. 

Για την περίπτωση θα χρησιμοποιηθεί πύραυλος Standard Missile 3, γνωστός σαν SM-3 Ο οποίος φέρεται από καταδρομικά κλάσης Ticonderoga με σύστημα διαχείρισης μάχης Aegis. Η στιγμή της βολής πάντως θα είναι στο διάστημα κατά το οποίο ο δορυφόρος θα είναι στα τελευταία στάδια της εισόδου του στην ατμόσφαιρα, καθώς μετά η βολή θα είναι αδύνατη εξ αιτίας των παρεμβολών στην ατμόσφαιρα.

Δευτερεύων στόχος θα είναι να πληγεί απευθείας ο δορυφόρος και μάλιστα στην δεξαμενή καυσίμου του ώστε όσο το δυνατόν λιγότερο από τις 1000 λίβρες του επικίνδυνου τοξικού καυσίμου hydrazine να επιστρέψει στην γη.

Ο εν λόγω δορυφόρος με την στρατιωτική ονομασία US 193 τοποθετήθηκε σε τροχιά τον Δεκέμβριο του 2006, αλλά σημείωσε απώλεια ενέργειας και ο κεντρικός του υπολογιστής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.