ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Υπόθεση κατασκοπίας στην Σούδα της Κρήτης

Υπόθεση κατασκοπίας στην Σούδα της Κρήτης

Σε υψηλή ετοιμότητα βρέθηκε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας μετά περιστατικό με τρείς Τούρκους υπηκόους που συνελήφθηκαν να φωτογραφίζουν εγκαταστάσεις στο ναύσταθμο της Σούδας.

Οι τρείς άνδρες σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές είναι υπάλληλοι εταιρείας NATOϊκών συμφερόντων, που τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο εγκαθιστούν συστήματα επικοινωνιών και κρυπτοσυσκευές στη ρωσική φρεγάτα RFS Pitliviy που συμμετέχει στην επιχείρηση “Active Endeavour” της Συμμαχίας. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης οι τρείς ύποπτοι μετήχθησαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα ενώ ειδοποιήθηκε και ο εισαγγελέασ πρωτοδικών Χανίων. Το φωτογραφικό υλικό κατασχέθηκε και τις αρχές και εξετάστηκε λεπτομερειακά από τους ειδικούς. Αρχικά κρατήθηκε ο ένας από τους τρεις άνδρες, και ο οποίος τελικά αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες αφού κρίθηκε ότι οι επίμαχες φωτογραφίες ήταν “τουριστικού” περιεχομένου. Το συμβάν μπορεί να θεωρηθεί ως ένδειξη του κλίματος αυξημένης έντασης που επικρατεί μετά τη σύγκρουση των δύο μαχητικών στην Κάρπαθο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην “ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ” που κυκλοφορεί διαβάστε ανάλυση για την έρευνα και διάσωση μάχης (CSAR), όπου περιγράφονται οι βασικές αρχές των επιχειρήσεων του τύπου, όπως αυτή που διεξήχθη στο Αιγαίο από την Τουρκική αεροπορία μετάσ τη σύγκρουση των δύο μαχητικών F-16 Fighting Falcon.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.