Τι συνδέει τον Β.Ζελέσνκι με το νεοναζιστικό Τάγμα Αζόφ; – Έχουν τον ίδιο χορηγό – Τον ολιγάρχη Ι.Κολομόισκι

Πώς διώχτηκε ο Π.Ποροσένκο

Τι συνδέει τον Β.Ζελέσνκι με το νεοναζιστικό Τάγμα Αζόφ; – Έχουν τον ίδιο χορηγό – Τον ολιγάρχη Ι.Κολομόισκι

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να καταλάβουν στις δυτικές κοινωνίες τι συνδέει το νεοναζιστικό τάγμα Αζόφ με τον νυν Ουκρανό πρόεδρο Β.Ζελένσκι.

Καταρχήν το Τάγμα Αζόφ εξέλεξε τον Β.Ζελένσκι. Το 2019 ο συνιδρυτής του και επικεφαλής του Τάγματος Andry Biletsky συγκέντρωσε 5.000 υπερεθνικιστές, νεοναζιστές και βετεράνους του Τάγματος σε διαδήλωση κατά του προηγούμενου προέδρου της χώρας Πιέτρ Ποροσένκο.

Στην ουσία δόθηκε το σήμα να παραδοθεί η εξουσία στον Ζελένσκι στις εκλογές του 2019.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο μεγαλύτερος δωρητής του Ζελένσκι είναι και ο μεγαλύτερος δωρητής του Τάγματος, δηλαδή ο ολιγάρχης Ihor Valeriyovych Kolomoyskyi ο οποίος είναι ουκρανο-ισραηλινός.

Αυτή είναι η «αγγελικά πλασμένη Ουκρανία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.