ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Το Κατάρ ελπίζει σε παράταση της εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ-Χαμάς: «Να ξεκινήσουμε πιο σοβαρές συζητήσεις για τους υπόλοιπους ομήρους»

Η εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς θα διαρκέσει ως τη Δευτέρα

Το Κατάρ ελπίζει σε παράταση της εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ-Χαμάς: «Να ξεκινήσουμε πιο σοβαρές συζητήσεις για τους υπόλοιπους ομήρους»

Σε παράταση της εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς ελπίζει το Κατάρ, πέρα από τις τέσσερις ημέρες που έχουν ήδη συμφωνηθεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας Μαζίντ αλ Ανσάρι.

 «Αυτό που ελπίζουμε είναι η ώθηση που δημιουργήθηκε από τις απελευθερώσεις των δύο αυτών ημερών και από αυτή τη συμφωνία των τεσσάρων ημερών να μας επιτρέψει να παρατείνουμε την εκεχειρία πέρα από αυτές τις τέσσερις ημέρες και κατά συνέπεια να ξεκινήσουμε πιο σοβαρές συζητήσεις για τους υπόλοιπους ομήρους», επεσήμανε ο αλ Ανσάρι μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει της τρέχουσας συμφωνίας, η εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς θα διαρκέσει ως τη Δευτέρα και στο πλαίσιό της θα αφεθούν ελεύθεροι 50 από τους ομήρους που κρατά το παλαιστινιακό κίνημα στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Χαμάς απήγαγε περίπου 240 ανθρώπους κατά τη βίαιη επίθεσή της εναντίον του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, όταν σκοτώθηκαν τουλάχιστον 1.200 άνθρωποι, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

Το Κατάρ θα συνεργαστεί με εταίρους του στην Αίγυπτο και τις ΗΠΑ αλλά και με το Ισραήλ και τη Χαμάς ώστε να διασφαλίσει ότι θα εισέλθει στη Γάζα η συμφωνηθείσα ποσότητα βοήθειας, επεσήμανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συμφωνία προβλέπει την είσοδο 300 φορτηγών με τρόφιμα, ιατρικό εξοπλισμό και καύσιμα στον παλαιστινιακό θύλακα, σύμφωνα με ισραηλινές αναφορές την προηγούμενη εβδομάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.